Στην Αγγλία η παραγωγή του Nissan Leaf και των ηλεκτρικών Qashqai και Juke

Σχετικά άρθρα

Η Nissan έκανε σήμερα γνωστό πως τα επόμενα ηλεκτρικά Qashqai και Juke, όπως και η επόμενη γενιά του Leaf, που θα είναι και αυτό SUV, θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιό της στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου, με τα μοντέλα να αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά αργότερα μέσα στη δεκαετία.

Τα τρία νέα μοντέλα θα βασίζονται στα Nissan Hyper Urban Concept, Hyper Punk Concept και Chill-Out Concept, με την σημερινή ανακοίνωση να σημαίνει ότι ο κόμβος EV36Zero στο Sunderland, το σχέδιο της Nissan για την παραγωγή του μέλλοντος, θα αποτελείται από τρία ηλεκτρικά οχήματα, τρία gigafactories και επένδυση έως και 3 δισεκατομμύρια Αγγλικές Λίρες. διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας 7.000 υπαλλήλων του συγκεκριμένου εργοστασίου και τις 30.000 θέσεις εργασίας που υποστηρίζονται έμμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διάβασε επίσης

Τα Juke, Qashqai και X-Trail αποκτούν ηλεκτρικές εκδόσεις

Τόσο η κατασκευή αυτοκινήτων όσο και μπαταριών θα τροφοδοτείται από το EV36Zero Microgrid, το οποίο θα ενσωματώνει τα αιολικά και ηλιακά πάρκα της Nissan και θα έχει την δυνατότητα να παρέχει 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια στη Nissan και στους γειτονικούς προμηθευτές της.

Η σημερινή ανακοίνωση ακολουθεί την επιβεβαίωση της Nissan ότι όλα τα νέα της αυτοκίνητα στην Ευρώπη στο εξής θα είναι πλήρως ηλεκτρικά και ότι αναμένει η γκάμα επιβατικών αυτοκινήτων της στην Ευρώπη να είναι 100% ηλεκτρικά μέχρι το 2030. Επίσης, βασίζεται στο όραμα Ambition 2030 της Nissan να γίνει μια πραγματικά βιώσιμη εταιρεία, που οδηγεί προς έναν κόσμο καθαρότερο, ασφαλέστερο και χωρίς αποκλεισμούς.

Η τελευταία επένδυση της Nissan περιλαμβάνει έως και 1,12 δισ. λίρες στις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ευρύτερη αλυσίδα εφοδιασμού για την έρευνα και ανάπτυξη και την κατασκευή των δύο νέων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων βελτιώσεων εγκαταστάσεων και διαδικασιών παραγωγής, εκπαίδευσης και συναφών δραστηριοτήτων. Αποτελεί συνέχεια της επένδυσης 423 εκατομμυρίων λιρών που ανακοίνωσε η Nissan στην πρώτη φάση του EV36Zero.

Τα σημερινά νέα βασίζονται στην αρχική επένδυση 1 δισ. λιρών της Nissan και των συνεργατών της για τη δημιουργία του EV36Zero, μεταμορφώνοντας τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στο Sunderland ώστε αυτό να κατασκευάζει ηλεκτρικά μοντέλα.

Συμπληρώνοντας την παραγωγή οχημάτων και μπαταριών, το έργο Microgrid που ξεκίνησε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Sunderland, θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια στη Nissan και τους γειτονικούς προμηθευτές της, ενσωματώνοντας τα υπάρχοντα αιολικά και ηλιακά πάρκα, συμπεριλαμβανομένου του ολοκαίνουργιου ηλιακού πάρκου 20 MW της Nissan.

Τα δύο νέα μοντέλα, μαζί με ένα επιπλέον γιγα-εργοστάσιο και περαιτέρω επενδύσεις για έργα υποδομής, θα σημάνουν μια επένδυση έως και τα 2 δισ. λίρες. Αυτό σημαίνει ότι τα σχέδια της Nissan για τις μελλοντικές ηλεκτρικές εκδόσεις του Qashqai, του Juke και του αντικατάσταση του Leaf, θα αποφέρουν μια επένδυση έως και 3 δισ. λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει χορηγήσει χρηματοδότηση ύψους 15 εκατομμυρίων λιρών για ένα συνεργατικό έργο ύψους 30 εκατομμυρίων λιρών με επικεφαλής τη Nissan. Το έργο αυτό θα ενισχύσει την τεχνογνωσία και το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης σχετικά με οχήματα μηδενικών εκπομπών στο Nissan Technical Center (NTCE) στο Cranfield, Bedfordshire, αυξάνοντας τις ευκαιρίες για εξασφάλιση πρόσθετων επενδύσεων R&D για μελλοντικά μοντέλα οχημάτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...