Τέλη Κυκλοφορίας 2024: Παράταση έως τις 29 Φεβρουαρίου

Σχετικά άρθρα

Κλείδωσε η παράταση των τελών κυκλοφορίας προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες του Δεκεμβρίου.

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε επίσημα πως παρατείνεται έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 η προθεσμία πληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας οχημάτων.

Όπως διευκρινίζεται από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η νέα ημερομηνία είναι οριστική και δεν θα δοθεί καμία περαιτέρω παράταση.

Αναφερόμενος στην νέα προθεσμία, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι:

Αποφασίσαμε να παρατείνουμε την εμπρόθεσμη εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας οχημάτων για το 2024 προκειμένου οι συμπολίτες μας και κάθε ελληνικό νοικοκυριό που διαθέτει όχημα, να προγραμματίσουν την κάλυψη των υποχρεώσεών τους με μεγαλύτερη άνεση».

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αποφασίσαμε να δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας, για την πληρωμή τους, μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου του 2024. Για ένα δίμηνο ακόμα. Κατόπιν, η κυβέρνηση θα προτείνει ένα καινούργιο σύστημα, με βάση το οποίο δεν θα υπάρχει αμέσως, εάν δεν πληρωθούν τα τέλη προσαύξηση, 100%, αλλά μια σταδιακή προσαύξηση ανάλογα με την καθυστέρηση του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Τα φετινά τέλη κυκλοφορίας είναι ίδια με τα περσινά, με τα τέλη των αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2021 και έπειτα να υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές CO2 στο πρότυπο WLTP που αναγράφονται στην άδεια του οχήματος.

Διάβασε επίσης

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλαγή στο σύστημα προστίμων. Θα είναι ανάλογο με την καθυστέρηση

Η δίμηνη παράταση αφορά και όσους σχεδίαζαν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους για να αποφύγουν την πληρωμή των τελών. Θα έχουν τώρα περιθώριο για δύο μήνες να κυκλοφορούν κανονικά τα οχήματά τους, καλυπτόμενοι από την παράταση αλλά το αργότερο έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 θα πρέπει να προχωρήσουν σε ψηφιακή ακινησία του οχήματός τους για να μην έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Υπενθυμίζεται πως όσοι δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να πληρώσουν τα διπλά. Αναλυτικά τα ποσά των τελών κυκλοφορίας μπορείς να τα βρεις στο ακόλουθο άρθρο.

Διάβασε ακόμη

Τέλη Κυκλοφορίας 2024: “Ανέβηκαν” στη πλατφόρμα myCAR

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διακοπή της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Δευτέρα στα Λιμανάκια

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Λ. Βάρκιζας – Σουνίου στη θέση Λιμανάκια ανακοίνωσε η Τροχαία για την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024. Συγκεκριμένα, λόγω εκτέλεσης...

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...