AlphaTauri: Ήταν λάθος που δεν πήραμε φέτος την ανάρτηση της Red Bull

Σχετικά άρθρα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AlphaTauri, Peter Bayer, παραδέχτηκε πως ήταν λάθος η απόφαση που πήραν να αναπτύξουν φέτος την δική τους ανάρτηση, παρά να πάρουν αυτή την Red Bull.

Η AlphaTauri ξεκίνησε άσχημα τη φετινή χρονιά, αλλά μετά από μια σειρά αναβαθμίσεων και σε συνδυασμό με την πίσω ανάρτηση της Red Bull RB19 από το Grand Prix της Σιγκαπούρης και μετά, η οποία ενίσχυσε την σταθερότητα του αυτοκινήτου στο πίσω μέρος και βοήθησε στην εκμετάλλευση της προόδου του πατώματος, πήρε ορισμένους βαθμούς και τερμάτισε στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος.

Η αρχική απόφαση να ακολουθήσουμε το δικό μας δρόμο με αυτά τα κρίσιμα εξαρτήματα ήταν απλώς ένα λάθος και οι άνθρωποι [που πήραν την απόφαση] τότε δεν είναι πια μαζί μας.

Υποθέτω ότι οι μηχανικοί έχουν πάντα πολλά επιχειρήματα γιατί πρέπει να κάνεις ορισμένα πράγματα, αλλά νομίζω ότι όλοι στο grid κατάλαβαν τώρα ότι με αυτή τη νέα αλλαγή κανονισμών και το νέο μοτίβο κάθετης δύναμης, το οποίο εξαρτάται τόσο πολύ από το πάτωμα, η ανάρτηση είναι το επόμενο πιο σημαντικό πράγμα.

Έχεις το πάτωμα και μετά έχεις την ανάρτηση, Αν αυτά τα δύο δεν λειτουργούν μαζί, μπορείς κάλλιστα να μην πας πουθενά,

είπε ο Bayer που όταν ρωτήθηκε για το εάν υπήρχε νόημα να προσπαθήσουν να αποδείξουν πως οι μηχανικοί τους ήταν εξυπνότεροι από αυτούς στη Red Bull, χαμογελώντας είπε:

Υποθέτω ότι αυτό ήταν ένα μεγάλο μάθημα για εμάς φέτος. Αλλά την ίδια στιγμή, αυτό που είναι δύσκολο για εμάς ως πελάτης, είναι ότι παίρνεις ένα κομμάτι, αλλά πρέπει να κάνεις αυτό το κομμάτι να λειτουργήσει και είναι πολύ δύσκολο.

Κοιτάξτε κάποιες άλλες ομάδες που έχουν προσλάβει πρώην αεροδυναμιστές και μηχανικούς της Red Bull, σημείωσαν γρήγορα κέρδη, αλλά η συνεχής εξέλιξη δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται.

Έχουμε δει στη Σιγκαπούρη κάτι φαινόταν να λειτουργεί ελαφρώς καλύτερα, αλλά δεν ήμασταν πραγματικά σίγουροι. Και αυτή είναι μια από τις βασικές πτυχές της ομάδας του τεχνικού διευθυντή Jody Egginton, που κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να κατανοήσει το concept.

Πώς είναι δυνατόν αυτό το μονοθέσιο [της Red Bull] να είναι τόσο σταθερό, να έχει αυτή την ικανότητα στις αργές στροφές, στις γρήγορες στροφές και ταχύτητα στην ευθεία; Αυτήν την απάντηση έπρεπε να δώσουν ο Jody και τα άλλα μέλη της ομάδας του.

Για το 2024, ο Egginton επιβεβαίωσε πως η AlphaTauri θα πάρει και τη μπροστινή ανάρτηση της Red Bull RB19.

Από τη μεριά του, ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Zak Brown, εξέφρασε τις ανησυχίες του για τη φύση της σχέσης μεταξύ της Red Bull και της AlphaTauri, που από του χρόνου θα ονομάζεται Racing Bulls. Η Red Bull κατέχει και τις δύο ομάδες της F1 και η AlphaTauri επωφελείται αυτήν τη στιγμή από τη κυριαρχία της Red Bull.

Ο Brown, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως είναι ανένδοτος ότι η σχέση μεταξύ της Red Bull και της AlphaTauri είναι κάτι που πρέπει να αναθεωρηθεί.

Η ερώτηση τους ενός εκατομμυρίου δολαρίων που κανείς από εμάς δεν γνωρίζει είναι πόσο νωρίς εγκατέλειψε η Red Bull το φετινό της μονοθέσιο. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ξεπεράσει τους άλλους στην κούρσα ανάπτυξης και ξέρουμε ότι έχουμε κλείσει τη διαφορά από τη Red Bull, αλλά αυτό που κανείς μας δεν γνωρίζει είναι πότε η Red Bull σταμάτησε την ανάπτυξη του φετινού μονοθεσίου της.

Επίσης, έχουμε κάποιες μεγάλες ανησυχίες σχετικά με τη συμμαχία μεταξύ της AlphaTauri και της Red Bull. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί στο μέλλον. Έτσι, εξακολουθώ να πιστεύω ότι το άθλημα έχει δρόμο να διανύσει για να διασφαλίσει ότι όλοι είναι πραγματικά ανεξάρτητοι.

Το αφεντικό της Red Bull, Christian Horner, διέψευσε τις αναφορές πως οι στενότεροι δεσμοί της ομάδας του με την AlphaTauri θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια επανάληψη της διαμάχης για τη “Ροζ Mercedes” της Racing Point το 2020.

Εν τω μεταξύ, το διοικητικό όργανο της F1, η FIA, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει νέες οδηγίες σχετικά με τους κανόνες συνεργασίας των ομάδων για την αποφυγή πιθανών παραβιάσεων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...