Ετοιμάζεται το Abarth 600e

Σχετικά άρθρα

Η Abarth έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη του Abarth 600e. Το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα παράγει 240 άλογα, με την εταιρία να τονίζει πως κάθε εξάρτημα του νέου μοντέλου έχει μελετηθεί, βελτιωθεί και ρυθμιστεί από τους μηχανικούς και δοκιμαστές της Abarth και της Stellantis Motorsport, με γνώμονα το καλύτερο δυνατό σπορ αποτέλεσμα.

Το Abarth 600e θα διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ειδικά εξελιγμένο και προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης. Το ισχυρότερο Abarth όλων των εποχών θα φέρει σύστημα πέδησης αποτελούμενο από μεγάλους δίσκους και δαγκάνες.

Τα ελαστικά του επωφελούνται από την αγωνιστική τεχνολογία και θα χρησιμοποιούν μαλακή σύνθεση στην εξωτερική άκρη και τη μέση του πέλματος, ώστε να εξασφαλίζουν το μέγιστο δυνατό κράτημα χωρίς υψηλή φθορά, ενώ το ενσωματωμένο στο πέλμα φιλμ πολυουρεθάνης μειώνει το θόρυβο κύλισης κατά 20%.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου θα συναντάμε σπορ καθίσματα με 4 διαφορετικά είδη αφρού ώστε να παραμένουν άνετα ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες.

Το Abarth 600 αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025, εμπλουτίζοντας την γκάμα της εταιρίας. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε περίπου 7 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ/ώρα.

Η ενέργεια θα αποθηκεύεται στην ίδια μπαταρία με του 600, ήτοι με χωρητικότητα 54 kWh (51 kWh ωφέλιμη), προσφέροντας αυτονομία λίγο μικρότερη από 400 χιλιόμετρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Genesis G80 EV Magma Concept

Στο περίπτερο της Genesis στην έκθεση του Πεκίνου βρίσκεται το G80 EV Magma Concept, με το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από το νέο bodykit κατασκευασμένο...

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...