Η Mazda δημιουργεί ομάδα ανάπτυξης περιστροφικού κινητήρα

Σχετικά άρθρα

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda, Katsuhiro Moro ανακοίνωσε πως την 1η Φεβρουαρίου θα συσταθεί μια ειδική ομάδα μηχανικών υπεύθυνων για την ανάπτυξη περιστροφικού κινητήρα. Η ομάδα ονομάζεται RE Development Group και αποτελείται από 36 μηχανικούς που θα εργαστούν σε περιστροφικούς κινητήρες. 

Ο Moro εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τα εξαιρετικά σχόλια που έλαβε η εταιρεία του μετά την αποκάλυψη του Iconic SP concept, προσθέτοντας:

Είμαι πολύ χαρούμενος και βαθιά συγκινημένος από όλη την υποστήριξη και την ενθάρρυνση που έλαβα για τη φιλοσοφία του συμπαγούς σπορ αυτοκινήτου. Θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να σας ευχαριστήσω όλους. Με την ενθάρρυνσή σας, εγκαινιάζουμε μια ομάδα ανάπτυξης περιστροφικών κινητήρων την 1η Φεβρουαρίου για να πλησιάσουμε πιο κοντά σε αυτό το όνειρο.

Προκειμένου να ξεπεράσουν τις προκλήσεις της εποχής του ουδέτερου άνθρακα, η ομάδα αποτελείται από μηχανικούς που έχουν αποκτήσει μια ευρεία τεχνική προοπτική που υπερβαίνει τα όρια των τύπων κινητήρων και της τεχνολογίας κινητήρων εσωτερικής καύσης αιχμής. Δεν είναι τόσο εύκολο, αλλά ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά σε ένα νέο κεφάλαιο ακόρεστων προκλήσεων.

Το Iconic SP concept συνδυάζει δύο ρότορες με ένα ηλεκτρικό σύστημα, μια εξέλιξη της ιδέας που είδαμε από την ιαπωνική εταιρεία στο MX-30 R-EV. Έτσι, οι ρότορες δεν κινούν το αυτοκίνητο, αλλά φορτίζουν τη μπαταρία του ηλεκτρικού συστήματος, απόδοσης 370 ίππων.

Η ιδέα ενός διπλού ρότορα περιστροφικού ηλεκτρικού συστήματος, έχει ως αποτέλεσμα έναν σύνολο με ευέλικτη διάταξη και δυνατότητα καύσης μιας ευρείας γκάμας καυσίμων, συμπεριλαμβανομένου του υδρογόνου, καθιστώντας το μια μοναδική τεχνολογία της Mazda, ιδανική για τα sport μοντέλα. Και όσο η μπαταρία φορτίζεται με ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη από ανανεώσιμη ενέργεια, η οδήγηση καθίσταται ουδέτερη από αποτύπωμα άνθρακα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Mazda EZ-6 και Arata concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Mazda παρουσίασε τη νέα γενιά του 6. Ονομάζεται EZ-6, αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda και θα είναι διαθέσιμο...

Επίσημο: Mazda CX-80

Η Mazda παρουσίασε σήμερα το νέο της επταθέσιο SUV, το CX-80, που αποτελεί το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο στην ευρωπαϊκή γκάμα της και τη νέα...

Ανάκληση για 145.034 Mazda CX-60 και CX-90

Η Mazda ανακαλεί 145.034 CX-60 και CX-90 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 15 Μαρτίου 2022 και 11 Δεκεμβρίου 2023 επειδή μπορεί να γίνει αισθητή μια ξαφνική...

H Mazda κατοχύρωσε το όνομα 6e, ετοιμάζει ηλεκτρικό sedan;

Η παραγωγή του Mazda6 αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα, κλείνοντας έναν κύκλο 12 ετών εμπορικής πορείας. Παρότι, δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι σχεδιάζει η...