Και η Οσάκα θέλει αγώνα Formula 1

Σχετικά άρθρα

Η Οσάκα θέλει να γίνει η επόμενη πόλη που θα διοργανώσει ένα Grand Prix της Formula 1. Εδώ και λίγους μήνες ακούγονταν ψίθυροι ότι η τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ιαπωνίας εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει μια προσφορά στην F1, αλλά τα σχέδιά της έχουν πλέον επιβεβαιωθεί, αφού ο πρόεδρος του γραφείου τουρισμού της Οσάκα Hiroshi Mizohata ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή της πόλης να γίνει υποψήφια για την F1.

Η F1 θα είναι ο τέλειος καταλύτης για να γίνει η Οσάκα μια διεθνής τουριστική πόλη. Για να το πετύχει αυτό η Οσάκα είναι σημαντικό να προσελκύει πλούσιους ανθρώπους από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία. Πιστεύουμε επίσης ότι η F1 θα είναι ο τέλειος καταλύτης για την προσέλκυση πολυτελών ξενοδοχείων και την αναζωογόνηση της νυχτερινής οικονομίας.

Πήγα να παρακολουθήσω το Grand Prix της Σιγκαπούρης και ήταν εντελώς διαφορετικό από την εικόνα που είχα για τη F1. Γίνονταν ζωντανές εκδηλώσεις και επαγγελματικές συναντήσεις για πολυτελείς μάρκες σε κοντινά ξενοδοχεία,

είπε εκπρόσωπος του γραφείου τουρισμού της πόλης.

Ενώ το project της Οσάκα βρίσκεται στα αρχικά του στάδια και δεν έχουν ξεκινήσει επίσημες διαπραγματεύσεις για ένα αγωνιστικό συμβόλαιο, γίνεται κατανοητό ότι υπήρξε μια πρώτη επαφή με την Formula 1, κάτι που ενθάρρυνε την πόλη να συνεχίσει τις προσπάθειές της.

Η τελική τοποθεσία για τον αγώνα δεν έχει διευθετηθεί, με τις αρχές της Οσάκα να εξετάζουν διάφορες επιλογές. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει είτε έναν αγώνα μέσα στους δρόμους της πόλης, είτε τη δημιουργία μιας νέας πίστας, είτε έναν υβριδικό αγώνα στους δρόμους του εκθεσιακού χώρου Osaka Expo που κατασκευάζεται στο νησί Yumeshima και θα είναι έτοιμος το 2025.

Η Οσάκα αξιολογεί ποια θα είναι η καλύτερη επένδυση από πλευράς απόδοσης, μια επένδυση που πιθανότατα θα προέλθει από ιδιωτικά κεφάλαια και όχι από τα χρήματα των φορολογουμένων.

Η ίδια η πίστα μπορεί δύσκολα να γίνει κερδοφόρα, αλλά αν λάβετε υπόψη [τον οικονομικό αντίκτυπο σε] ολόκληρη την πόλη, νομίζω ότι έχει δυνατότητες,

πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του γραφείου, ο οποίος συνέχισε εξηγώντας ότι το project θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να πετύχει.

Σε αυτό το σημείο, δεν μπορώ να πω σε πόσα χρόνια από τώρα σκοπεύουμε να το πραγματοποιήσουμε. Νομίζω ότι θα είναι ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο. Άκουσα ότι χρειάστηκε πολύς χρόνος για τη Σιγκαπούρη να πραγματοποιήσει την εκδήλωση για πρώτη φορά, οπότε δεν νομίζω ότι θα είναι γρήγορο. Αλλά αν υπάρχει ευκαιρία, θα το δοκιμάσουμε.

Η Οσάκα ξεκαθαρίζει πως δεν θέλει να πάρει τη θέση της Σουζούκα, αφού όπως είπε ο εκπρόσωπος του γραφείου τουρισμού της πόλης:

Θα ήθελα να στοχεύσω στη συνύπαρξη και την αμοιβαία ευημερία με τη Σουζούκα. Νομίζω ότι θα ήταν υπέροχο να διεξαχθούν δύο αγώνες στην Ιαπωνία, η οποία είναι μια υπερδύναμη του αυτοκινήτου.

Να σημειωθεί πως το τρέχον συμβόλαιο της Σουζούκα για τη διοργάνωση του Ιαπωνικού Grand Prix ισχύει μέχρι το τέλος του 2024.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...