BMW i16. Αυτό θα ήταν το διάδοχο μοντέλο του i8

Σχετικά άρθρα

Ο επικεφαλής σχεδίασης της BMW, Domagoj Dukec αποκάλυψε στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram τον διάδοχο του i8 που δεν πήρε ποτέ την τελική έγκριση να περάσει στη παραγωγή.

Το μοντέλο ονομάζεται i16 και βασιζόταν στο Vision M Next Concept που παρουσιάστηκε το 2019 και έπαιρνε κίνηση από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης και ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 600 ίππων. Τα 0-100 χλμ/ώρα ήταν σε θέση να τα κάνει σε 3 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 300 χλμ/ώρα. Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποιες αλλαγές θα γινόταν στο i16 εάν τελικά έβγαινε στην παραγωγή.

Σύμφωνα με τον Dukec, η σχεδίαση του i16 εμπνέεται από την M1. Οι ομοιότητες είναι πιο εμφανείς στο πίσω μέρος όπου υπάρχουν περσίδες στο πίσω τζάμι, χαρακτηριστικές λεπτομέρειες στα πίσω φτερά και εισαγωγές αέρα στο πλάι.

Το i16 θα βασίζονταν στο CFRP monocoque πλαίσιο του i8 και ο Dukec έγραψε πως το μοντέλο δεν πέρασε στη παραγωγή εξαιτίας των επιπλοκών που προκάλεσε η πανδημία της Covid-19 το 2020. Αναφορές θέλουν το μοντέλο να μην είδε τελικά το φως της παραγωγής εξαιτίας του αυξημένου κόστος ανάπτυξης και του μικρού δυνητικά όγκου πωλήσεων.

Ο αρχικός προγραμματισμός της BMW ήταν το i16 να κυκλοφορούσε το 2022, μόλις δύο χρόνια μετά το τέλος της παραγωγής του i8.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...