Αυξήθηκαν οι τιμές των καυσίμων. Στα 1,9 ευρώ η βενζίνη

Σχετικά άρθρα

Στο 1,90 ευρώ ανά λίτρο διαμορφώνεται η μέση τιμή λιανικής πώλησης καυσίμων για όλη την Ελλάδα σύμφωνα με το τελευταίο δελτίου του “Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων”.

Μετά από μια περίοδο σχετικής σταθερότητας, το τελευταίο διάστημα, οι τιμές έχουν αρχίσει να “τσιμπάνε” ακουμπώντας ή ακόμα και ξεπερνώντας με τα δύο ευρώ σε περιοχές εκτός Αττικής.

Συγκεκριμένα, το κοντέρ έγραψε δύο στο νομό Κυκλάδων και Δωδεκανήσων ενώ στην Αττική κινήθηκε λίγο κάτω από το 1,90 για την απλή αμόλυβδη. Με βάση τη μέση τιμή και συγκρίνοντας τις τιμές ένα μήνα πριν η διαφορά είναι στα +8,5 λεπτά το λίτρο.

Στις διεθνείς αγορές, κοντά στα υψηλά τριών εβδομάδων κινούνται για μία ακόμα ημέρα οι τιμές του πετρελαίου, λόγω των αυξημένων εντάσεων στη Μέση Ανατολή και της ανάκαμψης της ζήτησης στην Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent υποχώρησαν κατά 11 σεντς στα 83,45 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) για παράδοση Απριλίου μειώθηκε κατά 11 σεντς στα 78,35 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο του Μαρτίου με το WTI αυξήθηκε κατά 36 σεντς στα 79,55 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα πάντα με το “Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων” η μέση τιμή στο diesel κίνησης διαμορφώθηκε στα 1,742 ευρώ το λίτρο, ενώ ένα μήνα πριν ήταν 9,6 λεπτά φθηνότερο (1,646 ευρώ το λίτρο)

Μικρότερη αύξηση παρατηρείται στο πετρέλαιο θέρμανσης γεγονός που αποδίδεται στον σχετικά καλό καιρό. Συγκεκριμένα, η μέση τιμή είναι στα 1,346 ευρώ λίτρο, ενώ πριν ένα μήνα ήταν στα 1,288 ευρώ το λίτρο, αύξηση 5,8 λεπτά το λίτρο.

Τέλος να σημειωθεί ότι για το ίδιο εξεταζόμενο διάστημα το Brent έχει ανατιμηθεί 4,08 δολάριο το βαρέλι και ενώ ήταν έναν μήνα πριν στα 78,37 δολάρια το βαρέλι και σήμερα είναι στα 82,45 δολάρια, ενώ στο ίδιο διάστημα δεν έχουν παρατηρηθεί σημαντικές μεταβολές στην ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα. Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Aλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα όσα οχήματα...