Μέσα στο τρέχον έτος η Volvo θα παρουσιάσει πέντε νέα και ανανεωμένα μοντέλα, ενώ άλλα πέντε θα ακολουθήσουν το 2026. Ο Jim Rowan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo, δήλωσε σχετικά:
Το βάθος και η ποικιλία του ισορροπημένου χαρτοφυλακίου προϊόντων μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά μας. Θα επεκτείνουμε τη γκάμα των πλήρως ηλεκτρικών, plug-in υβριδικών και ήπιων υβριδικών αυτοκινήτων και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε προϊόντα παγκόσμιας κλάσης σε όλες τις κατηγορίες: SUV, σεντάν, wagon, όσον αφορά το μέγεθος: 30, 40, 60, 90. Και αυτό θα το κάνουμε σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Το πρώτο νέο μοντέλο που θα παρουσιάσει η σουηδική εταιρία μέσα στο 2025 είναι το EX30 Cross Country, το ντεμπούτο του οποίου θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου. Τον Μάρτιο θα ακολουθήσει το ES90, ένα ηλεκτρικό σεντάν που σύμφωνα με τον Rowan θα είναι ένα “από τα κορυφαία μοντέλα που θα επιδείξει τις τεχνολογικές δυνατότητες της Volvo“.

Λίγο μετά θα παρουσιαστεί ένα plug-in υβριδικό μακράς εμβέλειας για την αγορά της Κίνας, ενώ μέσα στο έτος θα παρουσιαστούν και δύο facelift μοντέλα, όπου το ένα από αυτά θα είναι το ανανεωμένο XC60.

Εντός του 2026 θα κυκλοφορήσει το ηλεκτρικό XC60, το EX60, που θα βασίζεται στη νέα SPA3 πλατφόρμα, ενώ πάνω σε αυτή θα βασίζονται και δύο ακόμη νέα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν το επόμενο έτος.
