Μόλις πριν 15 μήνες, η Toyota αποκάλυψε το facelift του GR Yaris κάνοντας το πιο δυνατό και πρόσθεσε ένα νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Μέσω της συμμετοχής της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, και πιο συγκεκριμένα το Super Taikyu και το ιαπωνικό πρωτάθλημα rally, η ιαπωνική εταιρία εξελίσσει συνεχώς το hot hatch της. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνει την απόδοση του, ενισχύει τη σύνδεση μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου, καθώς και την αίσθηση διασκέδασης κατά την οδήγηση του.

Σήμερα, η Toyota έκανε γνωστό ότι έχει βελτιστοποιήσει περαιτέρω τον έλεγχο της επιλογής ταχυτήτων του αυτόματου κιβωτίου, κυρίως κατά τη σπορ οδήγηση. Ακόμα, για να βελτιώσει την εμπειρία οδήγησης με δύο πεντάλ, το υποπόδιο έχει μεγεθυνθεί.
Υπάρχει βελτίωση της απόκρισης του τιμονιού και της σταθερότητάς του στην ευθεία, χρησιμοποιώντας ειδικές βίδες με υψηλότερη ακαμψία, που ενισχύουν την αίσθηση “ενότητας’ με το αυτοκίνητο.

Νέες βίδες με φαρδύτερη κεφαλή συνδέουν τα μέρη της πίσω ανάρτησης με το αμάξωμα, ενώ νέες είναι και οι βίδες που στερεώνουν τους εμπρός κάτω βραχίονες της ανάρτησης και τους κάτω σφαιρικούς συνδέσμους, καθώς και τα πίσω αμορτισέρ και το σώμα, οι οποίες έχουν νέα φλάντζα με ραβδώσεις. Οι ρυθμίσεις της ανάρτησης έχουν προσαρμοστεί για αυτές τις αλλαγές, καθώς και την αυξημένη ροπή που χρησιμοποιείται για το σφίξιμο ορισμένων βιδών.
Η δύναμη απόσβεσης των αμορτισέρ έχει επίσης τροποποιηθεί για καλύτερο έλεγχος και άνεση οδήγησης, ενώ το ηλεκτρικό υδραυλικό τιμόνι έχει επαναρυθμιστεί, με τη συμβολή του επαγγελματία οδηγού αγώνων Kazuya Oshima να είναι πολύτιμη.

Κλείνοντας, το προαιρετικό κάθετο χειρόφρενο είναι πλέον διαθέσιμο τόσο για το χειροκίνητο όσο και για αυτόματο κιβώτιο.
