Η επιβολή δασμών 25% σε όλα τα εισαγόμενα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ οδήγησαν την Nissan στην απόφαση να μειώσει την ιαπωνική παραγωγή του κορυφαίου σε πωλήσεις μοντέλου της στις ΗΠΑ, του Rogue -γνωστό ως X-Trail στην Ευρώπη- στο διάστημα Μαΐου – Ιουλίου.
Η Nissan σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή του Rogue κατά 13.000 μονάδες στο εργοστάσιό της στο Kyushu, το διάστημα Μαΐου – Ιουλίου. Η περικοπή ισούται με πάνω από το ένα πέμπτο των 62.000 Rogue που πωλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τους πρώτους τρεις μήνες του 2025.
Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του Kyushu, το μεγαλύτερο της Nissan, θα δουλεύουν λιγότερες ώρες από τον Μάιο έως τον Ιούλιο, με την παραγωγή να διακόπτεται μερικές ημέρες. Ωστόσο το εργοστάσιο θα συνεχίσει να λειτουργεί σε δύο βάρδιες ημερησίως. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα επανεκτιμήσει την κατάσταση παραγωγής σε μεταγενέστερη ημερομηνία, ανάλογα με τις προοπτικές για τους δασμούς.

Η Nissan, η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, είναι πιο εκτεθειμένη από τους ανταγωνιστές της, καθώς το 2024 περίπου το ένα τέταρτο των πωλήσεών της έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες, με πολλά από τα αυτοκίνητα να κατασκευάζονται στην Ιαπωνία ή το Μεξικό.
Η Nissan ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι επανεξετάζει τις λειτουργίες της παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας, για να εντοπίσει τις βέλτιστες λύσεις για αποτελεσματικότητα και βιωσιμότητα. Ανέφερε ότι δεσμεύτηκε να προσαρμοστεί στις αλλαγές της αγοράς, δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα στο εργατικό δυναμικό και τις παραγωγικές δυνατότητες.
Το Rogue ήταν το μοντέλο της Nissan με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ πέρυσι, με σχεδόν 246.000 πωλήσεις, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το ένα τέταρτο των συνολικών πωλήσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ. Η Nissan κατασκευάζει επίσης το Rogue στο εργοστάσιό της στη πόλη Σμύρνη του Τενεσί των ΗΠΑ.
