Διέρρευσε το Mini Countryman E PHEV

Σχετικά άρθρα

Mini_Countryman_E_PHEV_05

Και ενώ η βρετανική εταιρία συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης του νέου Mini Countryman, πριν λίγη ώρα διέρρευσαν κάποιες φωτογραφίες του νέου crossover της Mini, οι οποίες αποδεικνύουν την ύπαρξη μια plug-in υβριδικής έκδοσης του μοντέλου, η οποία θα ονομαστεί Countryman E.

Αισθητικά δεν θα έχει αλλαγές σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις, παρά μόνο από τα λογότυπα και την τάπα στο εμπρός αριστερά φτερό, που θα αποκαλύπτει την υποδοχή φόρτισης. Μηχανικά αναμένεται να κινείται με τον 1.5-λίτρων 3-κύλινδρο TwinPower Turbo κινητήρα κινώντας του εμπρός τροχούς, με το ηλεκτρικό μοτέρ να είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα, όπως επίσης και η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 7,7 kWh, και θα κινεί τους πίσω τροχούς.

Mini_Countryman_E_PHEV_01

Η συνδυαστική ισχύ του αναμένεται να φτάσει τα 224 άλογα, επιτρέποντας στο plug-in υβριδικό Countryman να επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 6,5 δευτ., ενώ η ηλεκτρική του αυτονομία αναμένεται να φτάνει τα 38 χλμ.

Το αυτοκίνητο θα έχει αυξημένες διαστάσεις του, καθώς το νέο crossover της Mini θα έχει 20 εκατ. μεγαλύτερο μήκος, φτάνοντας τα 4,3 μέτρα, όντας μαζί με το Clubman τα μεγαλύτερα μοντέλα που έχει παρουσιάσει ποτέ η εταιρία. Το νέο Countryman θα μοιράζεται το ίδιο σασί με αυτό του Clubman -λέγε με UKL πλατφόρμα- θα έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και θα στοχεύει στην άνεση και στη πρακτικότητα, με τον χώρο αποσκευών να φτάνει τα 460 λίτρα.

Mini_Countryman_E_PHEV_02

Σύμφωνα με τη Mini θα μοιάζει περισσότερο με “αυθεντικό SUV”, ώστε να μπορεί να σταθεί απέναντι από τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας του. Το μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ θα κυκλοφορήσει στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2016. Η γρήγορη JCW έκδοση θα παρουσιαστεί μέσα στο 2017.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η BYD κατασκεύασε το 7.000.000στό όχημα με μπαταρία

Η BYD ανακοίνωσε ότι παρήγαγε το 7.000.000στό αυτοκίνητο νέας ενέργειας (new energy vehicle, NEV) από το 2008, κάτι που την καθιστά την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία...

Αυτό είναι το Mini Aceman

Στα τέλη του επόμενου μήνα και στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου στο Πεκίνο (Auto China), που θα ανοίξει τις πύλες της στις 24 Απριλίου,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Mini Cooper στην Οξφόρδη

H Mini ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε η παραγωγή της νέας, πέμπτης γενιά του Cooper στο "σπίτι" της βρετανικής μάρκας, στο εργοστάσιο της Οξφόρδης. Στην ειδική...
Autoblog.gr