Επίσημο: Volkswagen Golf VI GTD

Σχετικά άρθρα

volkswagen-golf-vi-gtd-2

Οι πρώτες φήμες περί έκδοσης GTD είχαν ακουστεί πέρυσι με τον ερχομό της 6ης γενιάς του Golf. Μετά την επιβεβαίωση από την VW ότι θα το παρουσιάσει στην Λειψία αύριο, η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε σήμερα τις πρώτες φωτογραφίες από το νέο μοντέλο.

Το πετρελαιοκίνητο GTI GTD, τροφοδοτείται από έναν 2-λιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 170 ίππων με 35 κιλά ροπής διαθέσιμα από τις 1.750 σ.α.λ. Ο κινητήρας αυτός πληρεί τα στάνταρ του Euro 5 ενώ κάνει τα 0-100χλμ σε 8.1 δευτερόλεπτα με την τελική του μόλις που ξεπερνά τα 220 χλμ/ώρα (222 χλμ/ώρα για την ακρίβεια). Θα εξοπλίζεται και με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων αλλά και με το γνωστό σε όλους μας DSG.

Το μεγάλο + του αυτοκίνητου είναι η κατανάλωση του, αφού χρειάζονται μόλις 5.3 λίτρα για να διανύσει 100 χλμ, σε σχέση με τα 7.1 του GTI. Μάλιστα σε συνδυασμό με το μεγάλο ντεπόζιτο των 55 λίτρων μπορεί να διανύσει απόσταση 1.000 χλμ με μόλις ένα γέμισμα.

Εξωτερικά ξεχωρίζει η χρωμιομένη μάσκα, ο νέος διαχύτης, οι διπλές απολήξεις των εξατμίσεων, οι 17″ ζάντες αλουμινίου και οι sport αναρτήσεις. Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα με τις πωλήσεις να ξεκινάνε άμεσα. Το αν έρθει στην χώρα μας δεν το γνωρίζω. Δείτε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες.

[Πηγή: VW]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen: Τα plug-in υβριδικά έχουν μέλλον

Η επιβράδυνση υιοθέτησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η απροθυμία του καταναλωτικού κοινού να στραφεί στην αγορά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων με τον ρυθμό που θέλουν...

Νέο Volkswagen California

Το νέο California παρουσίασε η Volkswagen, με το μοντέλο να βασίζεται στο Multivan T7 και να έχει μήκος 5,17 μέτρα, 27 εκατοστά μακρύτερο από...