Σε μία εβδομάδα το πρωτάθλημα της Formula 1 αρχίζει. Με τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην χώρα να μας βρίσκονται ακόμη στον αέρα, οι ομάδες ετοιμάζονται πυρετωδώς για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς που θα διεξαχθεί στην πίστα Sakhir του Bahrain. Η FIA ανακοίνωσε μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα τις ομάδες με που θα λάβουν τελικά μέρος στο φετινό πρωτάθλημα. Όπως θα είδατε μιλάμε για μονάχα 12 ομάδες τελικά, μιας και η US F1 αποσύρθηκε λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων. Η FIA αποφάσισε να μην παραχωρήσει στη Stefan GP (ομάδα από τη Σερβία) τη θέση της αμερικάνικης ομάδας στο grid λόγω το ότι:

  • Υπήρχαν και άλλες ομάδες οι οποίες θα μπορούσαν εάν είχαν προεπιλεχθεί το περασμένο καλοκαίρι, οπότε και θα προξενούνταν αντιδράσεις (κάτι το οποίο πιθανότατα να έχει ήδη συμβεί μιας κ η US F1 που επιλέχθηκε απέτυχε να ολοκληρώσει τη προετοιμασία της).
  • Η Stefan μετά την απόρριψη δεν είχε συμπεριφερθεί με το καταλληλότερο τρόπο μιας είχε κατατεθεί μήνυση κατά της FIA (η οποία και αποσύρθηκε βέβαια αργότερα).
  • Τέλος η FIA δεν είχε το χρόνο να ελέγξει τις οικονομικές δυνατότητες των “Σέρβων” και το κατά πόσο θα αντεπεξέλθει στη διάρκεια του πρωταθλήματος (συμμετοχή στους αγώνες).

Ο 26χρονος Αργεντινός, Jose Maria Lopez, ο οποίος είχε υπογράψει συμβόλαιο με την US F1, αποδεσμεύτηκε και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται πολύ κοντά στην εξασφάλιση της θέσης του δοκιμαστή στην HRT.

Μάλιστα η Stefan GP δ διέθετε ένα έτοιμο μονοθέσιο και δυο οδηγούς, τον Kazuki Nakajima και τον Jacques Villeneuve. Για τον μεν 1ο είχε προετοιμαστεί μέχρι κ το κάθισμα στα μέτρα του, ενώ για τον Καναδό πρωταθλητή του 1997 είχε προγραμματιστεί η ίδια διαδικασία για την περασμένη Δευτέρα. Σε μία εβδομάδα το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών αρχίζει και μακάρι να έχουνε λυθεί τα οικονομικό προβλήματα με τα τηλεοπτική κάλυψη ώστε να το βλέπουμε ζωντανά σε ελληνική συχνότητα.

[Photo copyright:  Bahrain International Circuit at Flickr]