Πέρυσι στην ίδια έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε το Quant Concept, ένα πρωτότυπο που έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία της NLV Solar και της Koenigsegg. Το αυτοκίνητο που η έκδοση παραγωγής του θα είναι έτοιμη τον επόμενο χρόνο, διαθέτει 4 ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι τροφοδοτούνται από μπαταρίες δύο τύπων διαθέτει σασί κατασκευασμένο από carbon και bodykit που ενσωματώνει μικροσκοπικά φωτοβολταϊκά στοιχεία. Οι ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 600 kW (805 hp) με 150 κιλά ροπή που επιτρέπουν το βάρους 1.680 κιλών supercar να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2.8 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 377 χλμ/ώρα. Απίστευτες επιδόσεις για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Τα φωτοβολταϊκά στοιχεία μετατρέπουν το φως σε ηλεκτρική ενέργεια φορτίζοντας έτσι τις μπαταρίες. Η NLV αναφέρει στο δελτίο τύπου ότι τα φωτοβολταϊκά έχουν μέση απόδοση 38% ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι 50% σε ιδανικές συνθήκες. Μάλιστα η απόδοση των φωτοβολταϊκών δεν χάνεται με την πάροδο του χρόνου αφού η εταιρία τονίζει ότι σε 20 χρόνια τα φωτοβολταϊκά στοιχεία θα χάσουν μόλις 5-6% την απόδοση τους.

Στιλιστικά το 4-θέσιο ηλεκτρικό supercar διαθέτει μόνο 2 πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω ενώ στο εσωτερικό του ξεχωρίζουν τα carbon διακοσμητικά, ο LED φωτισμός και οι επενδύσεις με δέρμα Alcantara. Πανέμορφο, οικολογικό, με απίστευτες επιδόσεις, με μηδενικούς ρύπους και μηδενική κατανάλωση βενζίνης. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από τα αυτοκίνητα του μέλλοντος; Περισσότερες λεπτομέρειες στις φωτογραφίες και στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: NLV , Koenigsegg]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)