Έρχεται… Η πρώτη επίσημη teaser φωτογραφία για τον αντικαταστάτη της Lamborghini είναι γεγονός. Το νέο supercar της Ιταλικής φίρμας ακούει μέχρι στιγμής στο όνομα Jota και για μερικούς εκλεκτούς θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση τον Ιούλιο ενώ για εμάς τους κοινούς θνητούς η επίσημη παρουσίαση του θα γίνει στην έκθεση του Παρισιού τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Με τις λεπτομέρειες ακόμη να είναι καλά κρυμμένες στο εργοστάσιο του Sant’Agata Bolognese, το νέο supercar θα εφοδιάζεται με έναν νέο V12 κινητήρα απόδοσης 700 ίππων. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα έρχονται σε περίπου 3.0 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 370 χλμ/ώρα. Το σασί της θα είναι μονοκόμματο τύπου F1 κατασκευασμένο από carbon, παρόμοιο με αυτό της McLaren MP4-12C ενώ το συνολικό της βάρος δεν θα ξεπερνά τα 1.500 κιλά χάρη στην εκτενή χρίση αλουμινίου και ανθρακονήματος. Οι ζάντες θα είναι κατά πάσα πιθανότητα 21″ ενώ τα κεραμικά φρένα θα είναι της Brembo.

Από στιλιστικής πλευράς θα διαθέτει πινελιές από την Estoque και την Reventon ενώ η τιμή της λογικά θα κυμαίνεται στα επίπεδα της Murcielago. Υπομονή μερικούς μήνες ακόμη, σίγουρα περισσότερες φωτογραφίες θα διαρρεύσουν στο internet.

[ Πηγή: Lamborghini | via: teamspeed.com]