Η λύση για το αιώνιο πρόβλημα των ελληνικών δρόμων -τις λακκούβες- βρέθηκε, παρόλο που είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο! Μια φοιτήτρια που κάνει το μεταπτυχιακό της στο URI κατάφερε να κατασκευάσει σκυρόδεμα που αυτοδιορθώνεται! Εντάξει, όχι ακριβώς, περίμενε να σου εξηγήσω. Τα ‘έξυπνα’ υλικά δεν είναι σημερινή ανακάλυψη, αλλά η ευκολία στη χρήση τους και στην επισκευή τους, αλλά ακόμη και το γεγονός ότι είναι φιλικά προς το περιβάλλον και στον άνθρωπο, έρχεται σε συνδυασμό με ένα αρκετά μεγάλο οικονομικό κόστος.

Αυτό που κατάφερε να κάνει η Michelle Pelletier, ήταν να ελαχιστοποιήσει το κόστος κατασκευής, χρήσης και επιδιόρθωσης του υλικού. Και φυσικά κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό για τη περίοδο που βιώνουμε! Το ερευνητικό αυτό πεδίο απασχολεί πολλούς επιστήμονες του χώρου και σίγουρα θα δούμε εκπληκτικά αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον! Αν θέλεις να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με τα υλικά, αλλά και τα ποσοστά επιτυχίας της Michelle, αξίζει να διαβάσεις το δελτίο τύπου που ακολουθεί! Τέτοιες προσπάθειες σίγουρα αξίζουν προβολής και ελπίζω να καταφέρει να βρει σοβαρή χρηματοδότηση για να συνεχίσει τις έρευνές της στο χώρο.

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

[Πηγή: University of Rhodes | via: autoblog.com]

 • Darth Phaethon

  Βλέποντας τον τίτλο μου ήρθε στο μυαλό ένα παλαιότερο άρθρο όπου έλεγε για αναρτήσεις που φορτίζουν την μπαταρία κάθε φορά που πέφτεις σε λακκούβα…..

  Θα είχαμε λύσει το θέμα τις ακριβής βενζίνης…

  • johnnyxp64

   lol στην Ελλαδα θα ειχαμε endless Power!!!!

   σιγα μην πανε οι δικοι μας οι βλακες να εφαρμωσουν την νεα μεθοδο, στην Γερμανια και στη autoban θα το δουμε πρωτα και ΑΝ ΑΝ ποτε ερθει στην ελλαδα θα ειναι σε 30 χρονια, και θα εχουν διοδια οι δρομοι αυτοι 20ευρω! (το διοδιο!)