Καινούργια μόδα έχουν ξεκινήσει οι αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες μήνες πριν παρουσιάσουν την τελική έκδοση ενός νέου μοντέλου, μας πετάνε τεράστιες gallery με καμουφλαρισμένο το μοντέλο ώστε να πάρουμε μια ιδέα για το πως θα είναι η τελική του μορφή. Η BMW έδωσε λοιπόν στην δημοσιότητα 188 φωτογραφίες από την δεύτερη γενιά της X3 η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της τον Οκτώβριο στο Παρίσι….

Κατασκευασμένη πάνω στο πάτωμα της Σειράς 3, η ανανεωμένη X3 είναι 8.3 cm μεγαλύτερη, 2.9 cm φαρδύτερη και 4 cm ψηλότερη σε σχέση με το σημερινό μοντέλο. Ως επακόλουθο ήταν να αυξηθεί και το μεταξόνιο κατά 1.5 cm προσφέροντας έτσι περισσότερο χώρο για τους πίσω επιβάτες ενώ και ο χώρος των αποσκευών αυξήθηκε κατά 80 λίτρα αγγίζοντας πλέον 550. Με τις διαστάσεις να έχουν μεγαλώσει πολλοί θα ήταν αυτοί που θα πίστευαν ότι το βάρος του θα αυξανόταν. Οι Βαυαροί όμως, χάρη στην χρήση αλουμινίου και άλλων ελαφριών υλικών κατάφεραν και μείωσαν το βάρος κατά 25 κιλά.

Μιας και οι φωτογραφίες δεν συνοδευόταν από κάποιο δελτίο τύπου, βλέποντας τες διακρίνω ότι η νέα X3 παρότι τις μεγαλύτερες διαστάσεις, έχει μικρότερη απόσταση από το έδαφος, νέα γρίλια, νέο προφυλακτήρα, επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, νέους πλαϊνούς καθρέπτες και πλαϊνά spoiler ενώ το πίσω μέρος έχει πάρει πλέον μια ποιο “στρόγγυλη” σχεδίαση με λιγότερες ακμές. Στο εσωτερικό δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά αφού έχουν καλυμμένο το ταμπλό και το μόνο που μπορούμε να διακρίνουμε είναι τα πλήρως ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα δερμάτινα καθίσματα, ενώ χάρη στο μεγαλύτερο μεταξόνιο ο χώρος των πίσω επιβατών και ο χώρος των αποσκευών έχει μεγαλώσει αισθητά.

Η X3 θα εφοδιάζεται με 2 κινητήρες βενζίνης (xDrive28i 3.0 λίτρων με 272 άλογα και xDrive35i 3.0 λίτρων biturbo με 306 άλογα) και 2 πετρελαίου (xDrive20d turbodiesel 2.0 λίτρων με 184 άλογα και xDrive30d turbodiesel 3.0 λίτρων με 244 άλογα). Όλοι οι κινητήρες (εκτός του xDrive20d , ο οποίος θα εφοδιάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο) θα διαθέτουν το αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων ZF της BMW, ενώ όλες οι εκδόσεις θα διαθέτουν το σύστημα τετρακίνησης all-wheel drive. Αργότερα θα προστεθεί ακόμη μια έκδοση xDrive23d η οποία θα έχει έναν 2.0 λίτρων turbodiesel 204 ίππων καθώς και η έκδοση ActiveHybrid. Το αυτοκίνητο αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις του στα τέλη του 2010 και περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουν τον Οκτώβριο όταν παρουσιαστεί στο Παρίσι.

[Πηγή: BMW]