Όλοι ξέραμε ότι θα έρθει, όλοι το περιμέναμε και σιγά σιγά η ώρα πλησιάζει για τον εκπρόσωπο της Ford στην κατηγορία των “γρήγορων μικρών”. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν έξω από το Nurburgring και δείχνουν ότι το Fiesta ST, θα διαθέτει νέο bodykit με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, διπλή εξάτμιση τοποθετημένη στο κέντρο καθώς και διαχύτη όπως ακριβώς έχει και το Focus RS. Στο εσωτερικό κλέβουν την παράσταση τα θεσπέσια Recaro –αν φυσικά βρούνε τον δρόμο τους στην παραγωγή….

Η τελευταία γενιά Ford Fiesta είναι ίσως η καλύτερη γενιά του αυτοκινήτου, αφού διαθέτει έντονη προσωπικότητα αλλά και υψηλή ποιότητα κατασκευής. Το μόνο που του έλειπε ήταν η δύναμη και έτσι οι άνθρωποι της Ford θα εφοδιάσουν πιθανότατα το Fiesta ST με έναν 1600αρη turbo EcoBoost κινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει γύρω στα 170 άλογα. Ακούγεται επίσης ότι ίσως τοποθετηθεί ο 2.0-λιτρος EcoBoost απόδοσης κοντά 250 άλογα αλλά προσωπικά θεωρώ ότι αν ποτέ μπει ο συγκεκριμένος κινητήρας στο Fiesta, θα τοποθετηθεί στην έκδοση RS, αν αυτή υπάρξει κάποια στιγμή στο μέλλον.

Οι ρυθμίσεις στην ανάρτηση θα αλλάξουν όπως είναι λογικό για να ταιριάζουν στον σπορ χαρακτήρα του αμαξιού, θα γίνουν πιο σκληρές,χαμηλότερες και θα διαθέτουν παχύτερες αντιστρεπτικές ενώ και τα μετατρόχια θα αυξηθούν για μηχανικούς και αισθητικούς λόγους.

Οι επιδόσεις θα είναι ανάλογες –αν όχι καλύτερες, με αυτές των ανταγωνιστών του (βλέπε Audi A1 1.4 TFSI, Seat Ibiza Cupra, VW Polo GTI και Skoda Fabia RS) με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε περίπου 6 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 220 χλμ/ώρα.

Επίσημα δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα κυκλοφορήσει αλλά λογικό είναι να υποθέτουμε κάποια στιγμή στις αρχές του 2011.

[Πηγή: AutoExpress]