Όταν η Volvo ακόμη πασχίζει να το κάνει να δουλέψει σωστά, η Honda βραβεύεται για το σύστημα CMBS (Collision Mitigation Brake System.) Το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος των Ιαπώνων, έχει προγραμματιστεί έτσι ώστε να είναι σε θέση να αποτρέπει ατυχήματα τόσο με αυτοκίνητα που κινούνται στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας όσο και με σταθμευμένα όταν το αυτοκίνητο κινείται είτε με χαμηλές είτε με υψηλές ταχύτητες.

Αρχικά όταν αντιληφθεί ότι επίκειται σύγκρουση, ειδοποιεί τον οδηγό και στην συνέχεια φρενάρει το αυτοκίνητο αυτόματα χωρίς να χρειαστεί να κάνει τίποτα ο οδηγός από την μεριά του. Το καινοτόμο αυτό σύστημα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας βραβεύτηκε από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό ασφαλείας Euro NCAP κατά την διάρκεια της έκθεσης του Παρισιού. Ο οργανισμός αναφέρει ότι αν όλα τα αυτοκίνητα στον κόσμο διέθεταν το εν λόγω σύστημα, τότε θα υπήρχε μείωση στον αριθμό των ατυχημάτων κατά 200.000 με 250.000 το χρόνο! Μερικά video που εξηγούν πως λειτουργεί το CMBS στη συνέχεια.

(Thanks for the tip Johnny ;) )

httpvh://www.youtube.com/watch?v=Mde5U2RqfD8

httpvh://www.youtube.com/watch?v=GSA98AvCvaQ

httpvh://www.youtube.com/watch?v=MA2q-yJjUwA


[Πηγή: Honda]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

  • johnnyxp64

    παρακαλω, για αυτο ειμαστε εδω….παντος το πρωτο βιντεο (το δευτερο συγνωμη ειναι το μισο χαλασμενο) διχνει και ενα σωρο αλλα συστημα οπως το οτι το αμαξι προσπαθει να μεινει στην λοριδα κυκλοφοριας!

    οταν το εβλεπα φυσικα δεν μπορεσα να κρατηθω και να μην ξεσπασω σε νευρικα γελια, διοτι το φανταζεστε αυτο το συστημα σε ελληνικους δρομους!???? καθε μερες βλεπω δεκαδες κομματια με “διθεν” σβησμενες γραμμες μετα τραβηγμενες αλλες μετα αλλες και στο τελος μα το θεο δεν ξερεις που ειναι η σωστη λοριδα! και το χειροτερο ειναι οταν εισαι μεσα στο αμαξι παρατηρηση οτι η γωνια που κοιτας τις καποτε συσμενες λοριδες ειναι αστα να παν, χτυπα το φως του ηλιου και ειναι σαν ασβηστες!!

    απο πανω αν σταθεις μπορει και να τις ξεχωριζες απο το οχημα ομως οχι!

    και φυσικα τα συγκρουομενα ειναι καθημερηνοτητα πλεον!