Mercedes AMG C-Class Coupe

Σχετικά άρθρα

H Mercedes-Benz παρέα με την AMG έχουν βαλθεί να καθιερωθούν στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού ως κατασκευαστές σπορ κατασκευών με χαρακτήρα, επιδόσεις οδική συμπεριφορά που ξεχωρίζουν.  Ως ένα βαθμό με τα τελευταία παραδείγματα το έχουν καταφέρει και έχουν τινάξει από πάνω τους την ρετσινιά της βαρεμάρας και του “αυτοκινήτου του παππού”. Τώρα, με αυτό το μοντέλο συνεχίζουν τη προσπάθεια και γνώμη μου είναι ότι τα καταφέρνουν μία χαρά.

Η Mercedes λοιπόν ετοιμάζει για παραγωγή την C-Class Coupe που θα αντικαταστήσει το 2011 την CLC (μην ξεχνάτε ότι η CLC παρότι έχει το παρουσιαστικό της τωρινής C-Class, είναι βασισμένη στο πλαίσιο της προηγούμενης γενιάς) και φυσικά η AMG δεν θα μπορούσε να κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μοντέλο που βλέπεται στην φωτογραφία (rendering είναι, δεν είναι το πραγματικό μοντέλο) θα βγει στην παραγωγή το 2012 ως το κύκνειο άσμα της τρέχουσας C-Class, αφού το 2013 είναι προγραμματισμένη η επόμενη γενιά, και σκοπεύει να αναβιώσει την Black Series της φίρμας.

Εξωτερικά, οι αλλαγές είναι εμφανείς. Ανοιγμένοι θόλοι, εισαγωγές αέρα από ανθρακονήματα και χαμηλό splitter εμπρός ενώ πίσω το μοτίβο συνεχίζεται με διαχύτη και μία μικρή αεροτομή στην άκρη του πορτμπαγκάζ επίσης από ανθρακονήματα. Οι πολυάκτινες ζάντες ολοκληρώνουν το look και κρύβουν τα τεράστια φρένα καθώς και την χαμηλότερη ρυθμιζόμενη ανάρτηση. Εσωτερικά, θα επικρατούν τα ανθρακονήματα, τα bucket καθίσματα θα είναι της AMG και ο πίνακας οργάνων θα προέρχεται από την SLS AMG.

Μηχανικά υπάρχει μία μικρή έκπληξη, αν και τίποτε δεν είναι οριστικό, καθώς δεν θα τοποθετηθεί ο νέος twin turbo V8 αλλά επιλέχθηκε μία ελαφρώς βελτιωμένη έκδοση του ατμοσφαιρικού V8 των 6.2 λίτρων που είδαμε και στην C63 DR520 η οποία αποδίδει 520 ίππους και 650 κιλά ροπής. Αυτός θα συνδυάζεται με το 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7G-Tronic με paddles στο τιμόνι. Ωστόσο όλα αυτά έρχονται με ένα τίμημα και μάλιστα ιδιαίτερα υψηλό. Φήμες θέλουν την τιμή της C63 Black Series να ανέρχεται στα 130.000 ευρώ. Τουλάχιστον θα έχει όμως καλό στάνταρ εξοπλισμό.

[Πηγή: autoexpress]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...