Η Saab περικόπτει 200 θέσεις εργασίας

Σχετικά άρθρα

Μπορεί η Saab να γλύτωσε την χρεοκοπία, μετά την πώληση της από την Genaral Motors στην Spyker, ακόμα όμως τα ποθητά αποτελέσματα των πωλήσεων δεν έχουν έρθει. Σύμφωνα με το Reuters ,ο εκπρόσωπος της ένωσης των εργαζομένων στην εταιρίας, Hakan Skott δήλωσε ότι:
Λόγω των χαμηλών πωλήσεων της SAAB, η εταιρία έχει έρθει στην δυσάρεστη θέση να απολύσει 200 εργαζόμενους από το εργοστάσιο της στο Trollhattan, φθάνοντας συνολικά τους 1400 από 1600 που υπήρχαν.
Ο Skott συνεχίζοντας τόνισε ότι:
Δεν αποτελεί έκπληξη η κίνηση αυτή, δεδομένου ότι οι πωλήσεις της Saab ενώ αρχικά είχαν προβλεφθεί για 45.000 αυτοκίνητα μέσα στο 2010, οι τελευταίες αναφορές υπολογίζουν ότι οι πωλήσεις αυτές, δεν θα ξεπεράσουν τελικά τις 30.000 με 35.000 μονάδες.
Το να περικοπεί το 15% του εργατικού δυναμικού του εργοστασίου είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, άλλα ο Skott φάνηκε αισιόδοξος κάνοντας λόγο ότι από τον Φεβρουάριο οι πωλήσεις της εταιρίας θα ανακάμψουν. Από την μεριά της, η Saab δεν έκανε κανένα επίσημο σχόλιο αν και ο CEO της Spyker, Victor Muller, σύμφωνα με πληροφορίες στην Dagens Industri,φαίνεται να έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας προσθέτοντας ότι η Saab προτίθεται να κατασκευάσει γύρω στις 80.000 μονάδες μέσα στο 2011 και αυτοί που θα δουν την πόρτα της εξόδου θα είναι οι έκτακτοι εργαζόμενοι.
[Πηγή: Reuters | via: Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...