Αυτοκινητιστική μαγεία… υπό κλίμακα!

Σχετικά άρθρα

Ferrari Enzo, BMW M3, Audi RS6, Mercedes Benz SL65 AMG. Τα “ζαχαρώνεις” με τις ώρες στις βιτρίνες των αντιπροσωπειών των αυτοκινητοβιομηχανιών. Τα θες τώρα! Δυστυχώς δεν μπορείς να τα αποκτήσεις. Τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά τους είναι αμέτρητα και δεν τα έχεις…

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια για τους περισσότερους από εμάς αλλά πάντα υπάρχει η εναλλακτική λύση. Όλα αυτά τα πανάκριβα supercars μπορούν να γίνουν δικά σου αλλά μόνο αν κάνεις μια παραχώρηση… Να τα αποκτήσεις σε λίγο μικρότερο μέγεθος. Για την ακρίβεια, μόνο 43 φορές μικρότερο!

Κάπως έτσι σκέφτηκα και εγώ όταν άρχισα τη δική μου συλλογή με μινιατούρες αυτοκινήτων, πιστά αντίγραφα των μεγαλύτερων “αδελφών” τους. Από μικρός γοητευόμουν από την αυτοκίνηση και το σχεδιασμό όλων αυτών των οχημάτων που έβλεπα στο δρόμο αλλά ήταν ακατόρθωτο να αποκτήσω, οπότε στράφηκα στην ικανοποίηση της “μανίας” μου μέσω της διαφορετικής οδού, δηλαδή της αγοράς των αγαπημένων μοντέλων αυτοκινήτων …υπό κλίμακα!

Με τα χρόνια, απέκτησα πλέον μια συλλογή που περιλαμβάνει πολλά αυτοκίνητα που απλά και μόνο η θέαση τους μου προκαλούσε ταχυπαλμία! Αρχικά με κέρδισαν τα ιταλικά αριστουργήματα της Ferrari (F40,F430,ENZO,456,599,FXX κ.α.) ενώ στη συνέχεια στράφηκα προς τα γερμανικά “κτήνη” της BMW (M1, M3, M5, M6, M Coupe, M Roadster κ.α.), της Audi (RS2,RS4,RS5,RS6) και των εκδόσεων AMG της Mercedes-Benz.

Υπάρχουν σήμερα κατασκευαστές τέτοιων μοντέλων για όλα τα γούστα και για όλα τα βαλάντια. Οι τιμές τους ξεκινούν από ασήμαντα ποσά (λίγα ευρώ) και μπορούν να φθάσουν… σε αστρονομικά νούμερα! Βέβαια, κι εδώ συνήθως ισχύει το ρητό “ότι πληρώνεις, παίρνεις” αλλά δεν είναι απόλυτο μιας και υπάρχουν μινιατούρες εξαιρετικής ποιότητας σε πολύ λογικές τιμές. Επίσης, η ικανοποίηση που λαμβάνεις από ένα τέτοιο αντικείμενο δεν είναι πάντα συνυφασμένο με την τιμή του, δηλαδή έχει τύχει να χαρώ περισσότερο με ένα νέο απόκτημα που κόστιζε 7 ευρώ παρά με κάποιο άλλο που κόστισε 37…

Οι πιο γνωστές εταιρείες κατασκευής τέτοιων μοντέλων αυτοκινήτων υπό κλίμακα είναι η Minichamps, η Schuco, η Kyosho, η IXO και η AutoArt.

Το υλικό κατασκευής που χρησιμοποιείται κατά κόρον είναι το diecast μέταλλο ενώ τελευταία κερδίζει έδαφος και η υψηλής ποιότητας ρητίνη (resin).

Μπορείτε να προμηθευτείτε αυτά τα “αντικείμενα πόθου” σε ειδικευμένα καταστήματα, σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων (στο χώρο των αξεσουάρ) και σε διαδικτυακά καταστήματα και ιστοσελίδες δημοπρασιών.

Εν κατακλείδι, θεωρώ πως η συλλογή μοντέλων αυτοκινήτων σε κλίμακα είναι ένα υγιές, εποικοδομητικό και ακίνδυνο hobby που σε κάνει να μαθαίνεις πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για την αυτοκίνηση και την ιστορία της προσφέροντας ταυτόχρονα ικανοποίηση και χαρά, χρειάζεται όμως …λογική και αυτοσυγκράτηση!!

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείς να δεις στο προσωπικό μου άλμπουμ στο Picasa.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...