Δύο preview video της νέας BMW M5 έδωσε σήμερα η BMW. H 5η γενιά της Μ5 έχει κωδική ονομασία F10M και θα παρουσιαστεί σε μορφή πρωτότυπου στην έκθεση της Σανγκάη μαζί με την νέα 5-Series New Energy Vehicle. Η έκδοση παραγωγής πιθανότατα θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στη Φρανφούρτη.

Μηχανικά φορά τον 4.4 λίτρων V8 bi-turbo κινητήρα των X5 M και X6 M, που θα αποδίδει κοντά στα 600 άλογα. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DCT που διαθέτει τρία προγράμματα χειροκίνητης λειτουργίας και μια αυτόματης.

Το Evo που την δοκίμασε, αναφέρει ότι η ανάρτηση έχει 3 ρυθμίσεις, comfort, sport και sport-plus ενώ όταν πατάς το κουμπί MDM (M Driving Mode) η M5 μετατρέπεται από μια άνετη πολυτελής λιμουζίνα σε ένα sport αυτοκίνητο με το κιβώτιο να κάνει ταχύτερα τις αλλαγές και το σύστημα DSC να αυξάνει το όριο παρέμβασης έτσι ώστε να ευχαριστιέσαι το πέταγμα της ουράς. Αν πάλι είσαι κατά των ηλεκτρονικών βοηθημάτων, η BMW έδωσε την δυνατότητα να απενεργοποιούνται πλήρως όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, έχοντας 600 ατίθασα άλογα κάτω από το πόδι σου, έτοιμα να αφεθούν ελεύθερα στον πίσω άξονα.

[Πηγή: BMW , EVO]