Η Saab δυστυχώς δεν μπόρεσε να λύσει τα οικονομικά προβλήματα της και έτσι το εργοστάσιο του Trolhattan έκλεισε πάλι, μετά την διακοπή της περασμένης εβδομάδας, αφού δεν πλήρωσε τους προμηθευτές της. Η εκπρόσωπος της Saab, Gunilla Gustavs δήλωσε:

Η παραγωγή έχει σταματήσει, εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου να διασφαλίσουμε την επανεκκίνηση της παραγωγής. Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές μας και κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να καταλήξουμε σε συμφωνία.

Το πότε θα επανεκκινήσει η παραγωγή δεν είναι ακόμη κάτι το οποίο έχει ανακοινωθεί. Ο πρόεδρος της Saab, Victor Muller, δήλωσε την Δευτέρα ότι οι διακοπές της παραγωγής είναι ένα ζήτημα μικρής σημασίας που δεν θα θέσει σε κίνδυνο την επιβίωση της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Ρώσος επενδυτής Vladimir Antonov είχε δηλώσει πριν μερικούς μήνες, ότι η Saab έχει πρόβλημα ρευστότητας και ότι είναι διατεθειμένος να δώσει 500 εκατ. ευρώ. Ο CEO της Spyker, Victor Muller πάντως διέψευσε ότι η εταιρία του έχει έρθει σε επαφή με τον Ρώσο.

[Πηγή: Automotive News , di.se , The Wall Street Journal, Reuters]