Το νέο Audi A1 1.4 TFSI στην Ελλάδα από 26.500 ευρώ

Σχετικά άρθρα

Το νέο Audi A1 1.4 TFSI έκανε το ντεπούτο του πέρυσι το Σεπτέμβριο στην έκθεση του Παρισιού. Να σου θυμίσω ότι το μοντέλο είναι εφοδιασμένο με τον γνωστό 1400αρη TSI του VW Group που στην προκειμένη περίπτωση αποδίδει 185 άλογα με 25 κιλά ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 6.9 δευτερόλεπτα προτού αγγίξει τα 227 χλμ/ώρα όπου ανέρχεται η τελική του ταχύτητα. Το αυτοκίνητο χρειάζεται μόλις 5.9 λίτρα/100 χλμ (μέση κατανάλωση) με εκπομπές CO2 139 γρ/χλμ, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους μπροστά τροχούς μέσω 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DSG με paddles στο τιμόνι.

Στο στάνταρ εξοπλισμό εκτός των άλλων το αυτοκίνητο διαθέτει ζάντες 17″, πακέτο S line, σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα, ESP με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό και 8 αερόσακους. Στο επιπλέον εξοπλισμό συναντά κανείς φώτα Xenon τεχνολογίας LED, πίσω φωτιστικά σώματα LED, αισθητήρα φώτων και βροχής, αυτόματο αισθητήρα της μεγάλης σκάλας, πανοραμική οροφή, κλειδί με κουμπί start/stop, θερμαινόμενα καθίσματα, 2 συστήματα navigation και ένα ηχοσύστημα της Bose απόδοσης 465 watt με 14 ηχεία. Τέλος, το νέο Audi A1 στα crash test του Euro NCAP κατάφερε να αποστάσει πέντε αστέρια.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που το περιμέναμε πως και πως στην ελληνική αγορά και το μόνο που ξέραμε για τη τιμή του ήταν οτι θα κυμαίνεται γύρω στα €24.250 που είναι η αρχική τιμή στην Γερμανία. Στην Ελλάδα όμως, το ελάχιστο αντίτιμο που θα κληθεί να καταβάλει ο υποψήφιος αγοραστής για να φύγει απο την αντιπροσωπεία με το κλειδί στο χέρι είναι 26.500 ευρώ. Παρ’ολο που σίγουρα η Audi θα συνεχίσει να πιστεύει ότι το νέο A1 δεν είναι ακριβό, η τιμούλα του φαίνεται σίγουρα λίγο τσιμπημένη για τη κατηγορία του, δε νομίζεις; Αλλά αν τα διαθέτεις και αποφασίσεις να το κάνεις δικό σου, τότε σίγουρα θα σκεφτείς να το κάνεις μοναδικό, φορώντας του το κιτ είτε της MTM, είτε της Senner Tuning. Και μη ξεχνάς ότι μετά το Quattro, σίγουρα οι εκδόσεις S1 και R1 δε μπορεί να είναι μακριά.


[Πηγή: Kosmocar]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η Kosmocar – Audi ανακοινώνει την έλευση του πολυαναμενόμενου από τους φίλους της σπορ οδήγησης Audi A1 1.4 TFSI (185hp) Ambition S tronic το οποίο είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελίες. Η νέα έκδοση είναι η κορυφαία της οικογένειας του A1 και είναι εφοδιασμένη με τον διπλά-υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.4lt, ο οποίος αποδίδει 185 ίππους στις 6.200 σ.α.λ. και 250 Nm ροπής στρέψης από τις 2.000 έως τις 4.500 σ.α.λ.

Κύρια στοιχεία προϊόντος

Σχεδίαση:

  • Εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, πλευρικοί αεραγωγοί και ένθετο πίσω διαχύτη σε ξεχωριστή sport σχεδίαση
  • Πλευρικά μαρσπιέ βαμμένα στο χρώμα του αυτοκινήτου
  • Τραπεζοειδής μάσκα σε μαύρο γυαλιστερό και κεντρικά ενσωματωμένη λεπίδα εμπρός διαχύτη σε γκρι Platinum
  • Λογότυπα S line στα εμπρός φτερά και στις εισόδους των θυρών
  • S line αεροτομή, sport σχεδίασης
  • Προβολείς Xenon Plus, με φώτα ημέρας και πίσω φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, στο βασικό εξοπλισμό
  • Εντυπωσιακές ζάντες 17 ιντσών

Μηχανικό σύνολο:

  • 1.4 TFSI 4-κύλινδρος κινητήρας
  • Αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic, για την απρόσκοπτη μετάδοση της ισχύος και την ταχύτατη, σπορ αλλαγή ταχυτήτων
  • Εξαιρετικές επιδόσεις (επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,9 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 227 km/h)
  • Πολύ χαμηλές τιμές κατανάλωσης (5,9 lt/100 km) και ρύπων (139 CO2 στο μεικτό κύκλο)

Χαρακτηριστικά και Βασικός Εξοπλισμός:

Το Audi A1 185hp S tronic, διαθέτει πλούσιο βασικό εξοπλισμό ο οποίος τονίζει τον έντονα σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Προβολείς Xenon Plus με σύστημα πλύσης φωτιστικών σωμάτων, αυτόματη προσαρμογή δέσμης φωτός & ενσωματωμένα φώτα ημέρας & πίσω φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED
  • S line εξωτερικό πακέτο
  • Sport ανάρτηση
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες στο χρώμα του αυτοκινήτου
  • Ζάντες αλουμινίου χυτές 7.5J x 17”, σε σχέδιο 5 βραχιόνων με διακοσμητικά στοιχεία, με ελαστικά 215/40 R17
  • Εσωτερική επένδυση ουρανού σε μαύρη απόχρωση
  • Sport καθίσματα εμπρός, με επένδυση σε ύφασμα Herzklopfen
  • Ηχοσύστημα Audi Concert, με ενισχυτή 4-καναλιών με 8 ηχεία, έγχρωμη TFT οθόνη 6,5″ και λογική χειρισμού MMI®
  • Πακέτο εσωτερικού φωτισμού LED
  • Sport δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, 3 ακτίνων με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων
  • Έγχρωμες εκτεταμένες επενδύσεις εσωτερικού σε mono.pur

Το νέο μοντέλο διατίθεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic 7 σχέσεων, στην ενδεικτική τελική τιμή των 26.500€.

Με την προσθήκη του κινητήρα 1.4TFSI (185hp) στην γκάμα του Audi A1, οι τιμές των διαθέσιμων κινητήρων του Audi A1 διαμορφώνονται σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Ιπποδύναμη Μηχανικό 5-ταχ. Μηχανικό 6-ταχ. Αυτόματο
S tronic 7-ταχ.
Attraction Ambition Attraction Ambition Attraction Ambition
A1 1.2 TFSI 86 hp 17.500 € 19.150 €
A1 1.4 TFSI 122 hp 20.500 € 22.150 € 22.500 € 24.150 €
A1 1.4 TFSI 185 hp 26.500 €
A1 1.6 TDI 105 hp 23.750 € 25.500 €

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...