Ξέρεις ότι από το Grand Prix στο Silverstone, στις 8-10 Ιουλίου, θα ισχύσει ο νέος κανονισμός για την απαγόρευση των ακραίων χαρτογραφήσεων. Οι κορυφαίες ομάδες περιμένουν να δουν αν η Red Bull θα χάσει περισσότερο από αυτές, αλλά ο αγωνιστικός διευθυντής της αυστριακής ομάδας, Christian Horner, πιστεύει ότι και οι άλλες κορυφαίες ομάδες θα χάσουν το ίδιο, αν όχι και περισσότερο.

Στην περίπτωσή μας, αυτό συμβαίνει μόνο όταν “φυσάει” κρύος αέρας. Οι άλλες ομάδες “φυσάν” ζεστό αέρα και παίρνουν ακόμα περισσότερα οφέλη. Πως αυτό θα μας επηρεάσει συγκριτικά με τους άλλους, θα το δούμε στο Silverstone. Σύμφωνα με τον προσομοιωτή μας, πρέπει να είναι γύρω στα 3 με 5 δέκατα και ίσως να είναι λίγο περισσότερο σε κάποιες άλλες ομάδες.

Ο δοκιμαστής της McLaren, Pedro de la Rosa, τονίζει πως θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε ποια θα είναι η ομάδα που θα χάσει περισσότερο, αλλά υπονοεί πως η Red Bull ήταν η ομάδα που ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε τις ακραίες χαρτογραφήσεις και αυτή που κατάφερε να πάρει τα μεγαλύτερα οφέλη.

Κανείς δεν έχει την παραμικρή ιδέα. Θα έχει ένα ισχυρό αντίκτυπο και τα μονοθέσια θα είναι πιο αργά, καθώς θα χάσουν αεροδυναμική πίεση. Υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας, όλοι γνωρίζουμε ποιο αυτοκίνητο ήταν πρωτοπόρος της τεχνικής και ήταν σε θέση να μεγιστοποιήσει την απόδοση καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον.


[Πηγή: Motorsport | Photo Copyright: Red Bull Racing/Mark Thompson/Getty Images]