Alonso: Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα

Σχετικά άρθρα

Η βελτίωση της Ferrari συνεχίζεται. Η 150° Italia είναι ανταγωνιστική και το μοναδικό μονοθέσιο που μπορεί να παλέψει με την RB7. Η διαφορά του ιταλικού μονοθεσίου από το αυστριακό ήταν η μικρότερη μέχρι στιγμής στις κατατακτήριες και αυτό είναι κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα τους ανθρώπους του Maranello. Επίσης, αυτό που δείχνει να βοήθησε τη Ferrari είναι η απαγόρευση των ακραίων χαρτογραφήσεων, καθώς ο 056 φαίνεται να επηρεάστηκε λιγότερο από τους RS 27 της Renault και τον FO 108Y της Mercedes, όπως και γενικότερα η συμπεριφορά του μονοθεσίου, η οποία αλλάζει στο φρενάρισμα.

Ο Fernando Alonso, όπως είναι λογικό, θέλει να κάνει μια καλή εκκίνηση και να παλέψει με τους ταύρους. Ωστόσο, επισημαίνει τη σημασία του καιρού, και λέει ότι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Νομίζω ότι ήταν οι καλύτερες κατατακτήριες της χρονιάς, ως προς τις επιδόσεις. Είναι αλήθεια ότι το πραγματικό αποτέλεσμα ήταν καλύτερο στον Καναδά -δεύτερος-, αλλά ήμουν πιο μακριά από την pole σε σχέση με σήμερα. Επιπλέον, είμαστε σε μια πίστα που σίγουρα δεν ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του μονοθεσίου μας και είμαστε μόλις 1 δέκατα μακριά από τον πρώτο, πράγμα που είναι εξαιρετικό σημάδι. Τα νέα εξαρτήματα που έχουμε εδώ δούλεψαν καλά και πιστεύω ότι αύριο, μπορούμε να βάλουμε αυτούς που ξεκινάν μπροστά μας υπό πίεση.

Η ομάδα έχει κάνει τόση πολλή δουλειά και αυτό το βήμα προόδου έγινε από αυτούς. Έχουμε, επίσης, σημειώσει πρόοδο στον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα ελαστικά. Από αυτό που είδαμε σε μερικούς γύρους που κάναμε σήμερα, το κάναμε ακόμα και με τη σκληρή γόμα, ενώ στη Βαρκελώνη, δεχθήκαμε γύρο σε λιγότερο από μισό αγώνα. Η απόδοση των ελαστικών θα πρέπει να είναι σημαντική αύριο, αν η πρόβλεψη μιλάει για στεγνό αγώνα ή υγρό, πράγμα που πάντα μπορεί να σε αιφνιδιάσει εδώ.

Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Θα είναι σημαντικό να κάνουμε καλή εκκίνηση, το οποίο είναι και το μόνο νέο πραγματικό στοιχείο σε αυτή τη πίστα σε σχέση με το παρελθόν. Αν ελπίζω για βροχή; Όχι, ειδικά για τους οπαδούς που ήταν τις δύο προηγούμενες μέρες στη βροχή. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να δώσουμε ένα εξαιρετικό θέαμα σε αυτό το πολύ μεγάλο πλήθος.

[Πηγή: Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...