Τετράκις εκατ. μυγάκια σκοτώνονται κάθε χρόνο από τα αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Πόσες και πόσες φορές έχει βαρεθεί να καθαρίζεις τον προφυλακτήρα και το παρμπρίζ σου από μυγάκια που έχεις σκοτώσει ενώ οδηγείς. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι οδηγώντας το απόγευμα σκοτώνεις πάρα πολλά μυγάκια με την ζέστη να τα κάνουν να μην βγαίνουν με τίποτα, όσο και αν τρίβεις με το σφουγγάρι. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσα μυγάκια σκοτώνονται κάθε χρόνο; Σύμφωνα με το Treehugger τρισεκατομμύρια εντόμων σκοτώνονται από τα αυτοκίνητα.

Την έρευνα την έκανε ο Ολλανδός βιολόγος Arnold van Vliet ο οποίος ζήτησε την βοήθεια 250 Ολλανδών οδηγών. Οι οδηγοί δεν έκαναν κάτι το διαφορετικό από το να οδηγούν τα αυτοκίνητα τους, με τον Van Vliet να μετρά στη συνέχεια πόσα έντομα σκοτώθηκαν μόνο στην πινακίδα των αυτοκινήτων.

Το τεστ διήρκεσε 6 εβδομάδες και συνολικά τα 250 αυτοκίνητα διένυσαν απόσταση μεγαλύτερη των 30.875 χλμ. Συνολικά ο ερευνητής μέτρησε ότι 17.836 σκοτώθηκαν πάνω στις πινακίδες των αυτοκίνητων. Σκέψου ότι η έρευνα μετρούσε τα σκοτωμένα έντομα μόνο στον χώρο της μπροστά πινακίδας. Που να μετρούσαν όλη την μετωπική επιφάνεια του κάθε αυτοκίνητου.

Το Treehugger έκανε μερικές πράξεις και υπολόγισε ότι μόνο στην Αμερική πέρυσι σκοτώθηκαν 32.5 τρις μυγάκια. Κάνε την αναγωγή σε όλο τον κόσμο και έτσι ίσως μιλάμε για τετράκις μυγάκια τα οποία χάνουν την ζωή τους μόνο και μόνο πέφτοντας πάνω στα αυτοκίνητα. Μιλάμε για γενοκτονία όχι βλακείες.

[Πηγή: Treehugger | Photo Copyright: Mike Lee @ Flickr]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...