Παρά την τρέχουσα παγκόσμια οικονομική κρίση ο αριθμός των αυτοκινήτων συνεχίζει να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Στο τέλος του 2010 το Ward’s Automotive αναφέρει ότι υπήρχαν 1.015 δις αυτοκίνητα στον κόσμο, 35 εκατ. περισσότερα από όσα υπήρχαν το 2009.

Σχεδόν το 1/4 των αυτοκινήτων βρίσκονται στην Αμερική. Στις ΗΠΑ υπάρχουν 239.800.000 αυτοκίνητα ή αν το θέλεις σε αναλογία με ανθρώπους αντιστοιχεί ένας άνθρωπος ανά 1.3 αυτοκίνητα. Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικής Κυκλοφορίας οι Αμερικάνοι έχουν περισσότερα αυτοκίνητα από όσους ανθρώπους έχουν δίπλωμα. Και αυτό δεν είναι το καινούργιο αφού ισχύει από το 1970 και μετά.

Οι περιοχές του κόσμου που έχουν συμβάλει κατά πολύ στην αύξηση των αυτοκινήτων είναι η Κίνα, η Βραζιλία και η Ινδία. Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα σε ότι αφορά τα αυτοκίνητα που κινούνται στο έδαφος της αφού διαθέτει 78 εκατ. αυτοκίνητα. Οι Κινέζοι αγόρασαν 27.5% περισσότερα αυτοκίνητα σε σχέση με το 2009 (+16 εκατ. αυτοκίνητα) και έχουν αναλογία 1 αυτοκίνητο ανά 17.2 κατοίκους. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ιαπωνία με 73.900.000 αυτοκίνητα. Η μεγαλύτερη χώρα σε πληθυσμό του κόσμου, η Ινδία έχει αναλογία 1 αυτοκίνητο ανά 56.3 κατοίκους.

Άλλες χώρες που έχουνε μεγάλο αριθμό οχημάτων σε σχέση με τον πληθυσμό τους είναι η Ιταλία, η Γαλλία και η Αγγλία όπου έχουνε αναλογία 1 προς 1.45 έως 1.7 αυτοκίνητο ανά ανθρώπους. Στο σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού πάντως αντιστοιχεί 1 αυτοκίνητο ανά 6.75 ανθρώπους.

Μόλις 24 χρόνια πήρε για να διπλασιαστούν τα αυτοκίνητα στον κόσμο αφού το 1986 υπήρχαν γύρω στα 500 εκατ. αυτοκίνητα στους δρόμους ενώ το 1970 μόλις 250 εκατ. αυτοκίνητα υπήρχαν πάνω στη Γη. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι ο ανθρώπινος πληθυσμός.

[Πηγή: Ward’s Auto]

 • http://articles.economictimes.indiatimes.com/2011-08-17/news/29896426_1_world-population-figure-total-fertility-rate
  κ ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 7 δις.

  • σαν πολλοί δεν γινόμαστε;;;

  • Mika

   Den les tipota..Pou na mhn eixame kai krish,dhladh….

  • μ@μ@ει ο κόσμος :P :P :P

  • αν δεν έχει τπτ καλό στη τηλεοραση να δεις…κάνεις παιδιά!!
   επίσης, δεν βγαίνουν έξω για να γλυτώσουν λεφτά, κ τι να κάνουν…παιδιά!!!
   loool

  • VanPerseF1

   Καιρος να αρχισει να βλεπει λιγο τηλεοραση…

  • εδώ δεν ισχύει το μ@μ@τε γιατι χανόμαστε αλλά το αντίθετο!!

  • χαχαχα!!!! L:D

 • kai akoma stin india kai stin kina exoun ta podilata!!!!! ore ti exei na ginei se mia dekatia !!!!!!!

 • jim

  o planitis den mas xorai o olous,mipos ine ora gia anaxorisi?