Ανάκληση 1.012 Mercedes-Benz Actros

Σχετικά άρθρα

H επίσημη αντιπροσωπεία της Mercedes στην Ελλάδα ανακοίνωσε την ανάκληση φορτηγών Mercedes-Benz Actros σειρά 930-934. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 1012 οχήματα παραγωγής από Ιούνιο 2006 έως Νοέμβριο 2009, στα οποία υπάρχει ενδεχόμενο τριβής της ηλεκτρικής καλωδίωσης στη βάση του εγκεφάλου του κινητήρα.

Το ενδεχόμενο αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος, όπως π.χ. στη λειτουργία του κινητήρα ή στη διαδικασία αλλαγής ταχυτήτων ενώ, όπως επισημαίνεται, σε εξαιρετικές περιπτώσεις λόγω της τριβής, μπορεί να προκληθεί βραχυκύκλωμα σε μη ασφαλισμένα καλώδια υπό θετική τάση, με κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς.

Επιπλέον, όπως γνωστοποιείται από την αντιπροσωπεία στο πλαίσιο στο πλαίσιο βελτιστοποίησης των οχημάτων, εκτός από τον προληπτικό έλεγχο για το παραπάνω ενδεχόμενο πρόβλημα, θα τοποθετηθεί ένα νέο πώμα ασφαλείας για το σωληνωτό οδηγό της ράβδου μέτρησης στάθμης λαδιού, το οποίο αποτρέπει την πιθανή διαρροή λαδιού.

Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ειδοποιηθούν μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα εξουσιοδοτημένο επισκευαστή Mercedes-Benz προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος στο ηλεκτρικό σύστημα και η αντικατάσταση του πώματος ασφαλείας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμμή εξυπηρέτησης Mercedes-Benz στο τηλέφωνο 800 11 76000.

[Πηγή: Mercedes-Benz Ελλάς]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα. Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Aλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα όσα οχήματα...