“Με πρόστιμα και με ηλεκτρονικό φακέλωμα κινδυνεύουν όσοι κυκλοφορούν με ανασφάλιστα αυτοκίνητα, καθώς μικτή επιτροπή από την πολιτεία και τις ασφαλιστικές εταιρίες μελετά τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου και αναμένεται σύντομα να παραδώσει πόρισμα.

Ηδη, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ασφαλιστικών εταιριών, ο στόλος των ανασφάλιστων αυτοκινήτων μπορεί και να αγγίζει το ενάμιση εκατομμύριο. Αυτό πέρα από την απώλεια εσόδων για τις ασφαλιστικές εταιρίες συνεπάγεται και κόστος για το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων , που αναλαμβάνει τις αποζημιώσεις για ανασφάλιστα αυτοκίνητα και εμπλέκεται ασφαλισμένο όχημα.

Μάλιστα το Επικουρικό Ταμείο αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα εξαιτίας των συσσωρευμένων φακέλων από ασφαλιστικές που έχουν κλείσει και αδυνατεί να εξοφλήσει δικαιούχους αποζημιώσεων , καθώς το έλλειμμα έχει εκτοξευθεί στα 800 εκατ ευρώ.

Έτσι προς το παρόν η μόνη δικλίδα ασφαλείας για τους ασφαλισμένους κατόχους αυτοκινήτων είναι η ασφάλιση και για ζημιές από ανασφάλιστο όχημα που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρίες. Όμως αυτό συνεπάγεται επιπλέον κόστος. Το ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των ασφαλισμένων αυτοκινήτων με την άμεση σύνδεση σχετικού Κέντρου Πληροφοριών που διαθέτει το Επικουρικό Κεφάλαιο των ασφαλιστικών εταιριών, με το υπουργείο μεταφορών θα είναι ένα πρώτο βήμα εντοπισμού ανασφάλιστων οχημάτων.

Αυτό σημαίνει ότι με τον εντοπισμό τους οι ιδιοκτήτες τους ,εκτός από τσουχτερό πρόστιμο που μπορεί να ξεπερνά και τα 1000 ευρώ, θα καλούνται ή να το ασφαλίσουν ή να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας.” Thanks for the tip, Μπάμπη.

[via: asfalisinet]