Στα σκαριά hot έκδοση του Peugeot 208

Σχετικά άρθρα

Η Peugeot, έχοντας να παρουσιάσει ένα αξιοπρεπές hot hatch κοντά στις δύο δεκαετίες, αποφάσισε επιτέλους να βγάλει στην αγορά ένα αυτοκίνητο που σύμφωνα με τους ίδιους θα αναβιώσει τα περασμένα μεγαλεία του 205 GTI. Θα είναι βασισμένο φυσικά στο αναμενόμενο 208 και νομίζω είναι σίγουρο στοίχημα να υποθέσουμε ότι θα χρησιμοποιεί τους turbo τετρακύλινδρους που χρησιμοποιούν τόσο η Citroen στο DS3 όσο και η Mini στο Cooper S.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να δούμε το 208 GTI (αν φυσικά ονομαστεί έτσι) σε δύο ιπποδυνάμεις. Μία με 155 άλογα που θα εξοπλίζει το “απλό” GTI και μία με 200+ άλογα, πιο σπάνια και πιο ειδική έκδοση που θα ανταγωνίζεται τα DS3 Racing, Mini Cooper S JCW και Renault Clio RS. Η τελευταία λογικά θα προσφέρει επιδόσεις αντάξιες, αν όχι καλύτερες, των προαναφερθέντων αυτοκινήτων δηλαδή 0-100 σε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα και τελική κοντά στα 220 χλμ/ώρα.

Φυσικά το GTI θα διαφοροποιείται από την υπόλοιπη γκάμα του 208 με διαφορετικούς προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, ζάντες αλουμινίου σε μοναδικά σχέδια καθώς και αεροτομή στο πίσω μέρος. Εσωτερικά, σπορ καθίσματα, ειδικά χρώματα και σπορ πινελιές στο ταμπλό και την κονσόλα θα συμπληρώνουν το πακέτο.

Όλα αυτά θα έκαναν το αυτοκίνητο all show and no go όπως λένε και οι αγγλόφωνοι φίλοι μας αν δεν συνδυάζονταν με σπορ οδική συμπεριφορά. Σε αυτόν τον τομέα, φαίνεται ότι οι μηχανικοί της Peugeot πήραν το μήνυμα καθώς το 208 θα είναι πιο κοντό (κυρίως μπροστά) και σημαντικά ελαφρύτερο από τον προκάτοχο του (περίπου 100kg) με το μεταξόνιο να παραμένει ίδιο. Αυτά όλα μας κάνουν να περιμένουμε με ανυπομονησία τον διάδοχο των θρυλικών 205 GTI και 106 Rallye γύρω στο φθινόπωρο του 2012.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Peugeot 5008

Η Peugeot παρουσίασε σήμερα τη νέα γενιά του 5008. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium, την ίδια που φέρει το νέο 3008 και...

Σε περιορισμένη παραγωγή η BMW M3 CS Touring

Η BMW έχει ξεκινήσει τις δοκιμές ανάπτυξης της Touring έκδοσης της M3 CS, με το αυτοκίνητο να φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης...