Εβδομάδα χωρίς επεισόδιο από την Saab δεν γίνεται. H μητρική εταιρία,  Swedish Automobile (SWAN) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε συζητήσεις με μια Κινέζικη Τράπεζα και την κινέζικη εταιρία Youngman, έτσι ώστε να συμφωνήσουν πάνω σε μια νέα συμφωνία διάσωσης της Saab. Η τράπεζα πιθανότατα είναι η Τράπεζα της Κίνας, είναι η 4η μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας σε χρηματιστηριακή αξία και θα πάρει την θέση της Pang Da, ως ο δεύτερος επενδυτής της Saab. Η Pang Da απάντησε ότι ακόμη μιλά με την Saab, παρότι τα οικονομικά της προβλήματα. Η GM ακόμη δεν έχει αντιδράσει σχετικά με τη νέα κίνηση της Saab.

Ο Guy Lofalk, ο δικαστής που έχει αναλάβει τον έλεγχο την αναδιάρθρωση της εταιρίας, έστειλε email στη Saab στο οποίο αναφέρει ότι θα ήθελε να είχε άλλη επιλογή, αλλά οι αριθμοί δείχνουν ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η αναδιάρθρωση της εταιρίας. Η απόφαση για την διακοπή της αναδιάρθρωσης δεν έχει ακόμη παρθεί, αλλά ο Lofalk δήλωσε ότι αυτή θα παρθεί τις επόμενες ημέρες. Και η ιστορία συνεχίζεται…

[Πηγή: Saab, SaabsUnited (1), SaabsUnited (2), Reuters | Photo Copyright: REUTERS/Bjorn Larsson Rosvall/Scanpix]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Swedish Automobile Continues Discussions With Youngman

Trollhättan, Sweden: Swedish Automobile N.V. (Swan) announces it is in discussion with Zhejiang Youngman Lotus Automobile Co. Ltd. (Youngman) and a bank in China about an equity interest in Swan. The discussions include a short term solution to enable Saab Automobile to pay the November wages and continue reorganization. The outcome of the discussions is still uncertain. Any possible transaction would be subject to the approval of the relevant stakeholders. Swan will keep the market informed of any developments.

[/learn_more]