Τα Χριστούγεννα γίνονται θαύματα, έτσι δεν λένε τα παραμύθια; Ένα τέτοιο θαύμα ίσως σώσει τελικά την Saab από την χρεοκωπία. Ο CEO της Saab, Victor Muller δήλωσε ότι υπάρχει μια περίπτωση η θρυλική σουηδική φίρμα να μην πτωχεύσει, αν κάποιος επενδυτής βρισκόταν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το πρόβλημα της GM δεν είναι ότι δεν θέλει να πουλήσει την Saab, αλλά δεν θέλει να πουλήσει την τεχνολογία της στους Κινέζους.

Ο Muller σε συνέντευξη τύπου που έδωσε την Δευτέρα, ανέφερε ότι αν κάποιος επενδυτής έβαζε 200 εκατ. ευρώ άμεσα, η Saab θα σωζόταν από την χρεοκοπία, ενώ κατηγόρησε τον Guy Lofalk, τον δικηγόρο που επέβλεπε τη διαδικασία αναδιάρθρωσης της Saab, ότι έβαζε εμπόδια σε όποιες προσπάθειες διάσωσης της εταιρίας. Οι πιθανότητες να βρεθεί ο επενδυτής αυτός είναι μικρές, αν και υπάρχουν κάποιες προτάσεις ήδη, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Save Saab.

[Πηγή: Associated Press | REUTERS/Bjorn Larsson Rosvall/Scanpix]

 • cfu

  μακάρι να γίνονταν το θαύμα το Χριστουγέννων που λένε.
  SAVE SAAB

  pao tora ligo sti selida tis GM na ektonotho

 • pariah

  Την αγορά της Saab Automobile AB φαίνεται να εξετάζει η ΤουρκίαΤην αγορά της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Saab Automobile AB φαίνεται να εξετάζει η τουρκική κυβέρνηση σύμφωνα με την εφημερίδα Zaman. Άτομα από την τουρκική πρεσβεία στην Στοκχόλμη επισκέφτηκαν το σουηδικό υπουργείο Βιομηχανίας και ζήτησαν να ενημερωθούν για την αυτοκινητοβιομηχανία και για την πιθανότητα αγοράς της.Σκοπός της τουρκικής κυβέρνησης είναι η αγορά της Saab Automobile AB ώστε να μπορέσει η Τουρκία να κατασκευάσει το τουρκικό εθνικό αυτοκίνητο κάτι που η κυβέρνηση  Tayyip Erdogan επιδιώκει. Σύμφωνα με την εφημερίδα στόχος της κυβέρνησης Erdogan είναι η ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας ώστε το 2023 οι εξαγωγές της Τουρκίας να φτάσουν τα 500 δις δολάρια μετατρέποντας την Τουρκία σε μία από τις 10 ισχυρότερες οικονομικά χώρες.Η Σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και ένα χρόνο αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας με αποτέλεσμα να έχει σταματήσει η παραγωγή και να έχουν μείνει απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της. Πριν από μερικές ημέρες η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης ανοίγοντας έτσι τις ορέξεις των Τούρκων.Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

  • Katsigiannischr

   ama ginei etsi an kai fanatikos ths saab den prokeitai na parw oute fulladio apo autous.kanoun tis pousties tous ston evro, tha tous vohthaw kiolas me tis prakseis mou……

  • pariah

   Ψάξε για τα Toyota, fiat renault που κατασκευάζονται σε Τουρκία….Δυστυχώς εισάγονται πολλά από αυτούς ακόμη και αμάξια..