Ερευνητές από το Ινστιτούτο Προηγμένων Βιομηχανικών Τεχνολογίας του Τόκιο, ανέπτυξαν ένα βιομετρικό αντικλεπτικό σύστημα το οποίο τοποθετείται στο κάθισμα του οδηγού και αναγνωρίζει μόνο τον πισινό του οδηγού, αφού ο κάθε άνθρωπος έχει μοναδικό σχήμα πισινού.

Το κάθισμα του οδηγού είναι εξοπλισμένο 360 αισθητήρες πίεσης που μετρούν μια κλίμακα από το 0 έως το 256, δημιουργώντας μια 3-D απεικόνιση και το συγκρίνει με το πρότυπο. Αν κάποιος κλέφτης καθίσει στο κάθισμα και δεν ταιριάζει με το αποθηκευμένο πρότυπο που έχει το σύστημα στη μνήμη του, τότε το αυτοκίνητο πολύ απλά δεν παίρνει μπροστά.

Οι ερευνητές λένε ότι το σύστημα μπορεί να αποθηκεύσει στη μνήμη του έως και 6 άτομα με ποσοστό επιτυχία 98%. Αναρωτιέμαι αν κάποιος πάρει μερικά κιλάκια στο μέλλον, τι θα γίνει; Ή αν υπάρχει κάτι στη τσέπη του παντελονιού, το σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά; Οι ερευνητές στοχεύουν να βγάλουν την τεχνολογία αυτή μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια. Αν κάποιος ξέρει Ιαπωνικά, ας ρίξει μια ματιά σε αυτό το pdf μήπως αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

[Πηγή: Wired]