6-τροχο Smart Fortwo 450 Pickup

Σχετικά άρθρα

Όσοι έχουν οδηγήσει Smart Fortwo μέσα στην πόλη θα έχουν καταλάβει τα προτερήματα του αυτοκινήτου. Μικρό,χωράει παντού,χώνεται παντού,έχει μικρή κατανάλωση (εντάξει,εξαιρώ την έκδοση Brabus,αφού είναι φτιαγμένη για ”οδηγικές συγκινήσεις”) και μεγάλη παρεχόμενη ασφάλεια, αφού η μαμά Mercedes φρόντισε να το προικίσει με τα καλύτερα συστήματα ασφάλειας που έχει εξελίσσει για τα πολύ μεγαλύτερα (σε σχέση πάντα με το Smart Fortwo) μοντέλα της.

Κάποια ανήσυχα πνεύματα της βελτίωσης προσπαθούν να το κάνουν να ξεχωρίζει από τα κοινά καθημερινά Smart Fortwo που κυκλοφορούν ανά της πόλεις του κόσμου. Το έχουμε σε έκδοση άρματος, με ηλεκτρικό κινητήρα μηδενικών ρύπων, σε ηλεκτρική βελτιωμένη έκδοση από την Brabus, σε διάφορες στιλιστικές εκδοχές, να συμμετέχει ενεργά σε video game, σε διάφορες overkill εκδόσεις του- η μια μάλιστα ήταν ελληνική, σε διαγωνισμούς για το πόσοι θα χωρέσουν μέσα του, σε ντίσκο μπάλα, να χωράει ακόμα και στο πίσω μέρος ενός μετατροποιημένου φορτηγού Mercedes Actros σε υπερπολυτελές τροχόσπιτο για να μπορούν να το παίρνουν παντού μαζί τους, στο πιο ακριβό μεταχειρισμένο Smart Fortwo που υπάρχει στο mobile.de και τελευταία στο πρωτότυπο 6τροχο της RinSpeed.

Μόνο που η RinSpeed ήρθε δεύτερη ή για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Kαίσαρι, η RinSpeed εξέλιξε το νέο μοντέλο με την κωδική ονομασία Smart Fortwo 451 ενώ ένας τρελός (με την καλή έννοια πάντα) απ την Γερμανία εξέλιξε το Smart Fortwo 450, δηλαδή το προηγούμενο μοντέλο πρώτης γενειάς.

Το αυτοκίνητο μέχρι και το τελείωμα της πόρτας (οδηγού συνοδηγού) δεν διαφέρει σε τίποτα απ τα τόσα Smart Fortwo 450 που κυκλοφορούν. Από εκεί και πέρα αρχίζει η ιδέα να του τρελού Γερμανού να παίρνει σάρκα και οστά. Λογικά θα είχε κάποιο θέμα με το χώρο αποσκευών και επειδή ως γνωστόν δεν είναι και ο μεγαλύτερος (μιλάμε πάντα για αυτοκίνητο πόλης) που υπάρχει σε αυτοκίνητο, σκέφτηκε να πάρει κάποιο συγχωρεμένο Fortwo 450,να το ενώσει από τα πίσω φανάρια του και την πόρτα του χώρου αποσκευών,η οποία πλέον έχει καταργηθεί απ την γνωστή θέση της και έχει μεταφερθεί στην καρότσα και την θέση της έχει πάρει το πίσω παρμπρίζ που είναι σταθερό, δημιουργώντας έτσι το πρώτο σταθερό και όχι απλά πρόσθετο,όπως της RinSpeed, Pick Up Fortwo.

Δεν έμεινε όμως εκεί. Του πρόσθεσε και 2 ακόμα τροχούς για να μπορεί άνετα να κουβαλάει τα παραπάνω κιλά στην ”καρότσα” του. Μιας που έκανε την όλη μετατροπή το παλικάρι μας,σκέφτηκε να του βάλει και τον κινητήρα από το Smart Roadster και μάλιστα την Brabus έκδοση με τα 101 άλογα με μόλις 26.600χλμ στο οδόμετρο του ενώ και ο τρίτος άξονας προέρχεται από το Roadster (για το δεύτερο δεν γίνεται λόγος πως και με τι στηρίζονται οι τροχοί).

Εξωτερικά το αυτοκίνητο έχει όλο το look του Brabus με τα σπόιλερ στο εμπρός προφυλακτήρα, τους προβολείς, τους μαρσπιέδες και τον πίσω προφυλακτήρα με το άνοιγμα στο κέντρο για την διπλή απόληξη της Babus εξάτμισης, ενώ οι ζάντες(που δεν είναι οι Brabus) είναι όλες 16 ιντσών με τις μπροστά να έχουν διαστάσεις ελαστικών 175/50 και τις 4 πίσω να φοράνε ελαστικά διαστάσεων 205/45.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί σχεδόν παντού το μαύρο δέρμα με λευκές ραφές σε ταμπλό, καθίσματα και πόρτες, ενώ στην καρότσα υπάρχει επένδυση από ανοξείδωτο χάλυβα. Το τιμόνι,τα πετάλια,τα χειρόφρενο, όλα όργανα και στο ταμπλό είναι όλα μια ευγενική προσφορά της Brabus, το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αυτόματο και σειριακό με τις αλλαγές να μπορούν να γίνουν και μέσω των paddles πίσω απ το τριάκτινο τιμόνι, υπάρχει cruise control, R/CD με δέκτη GPS, σε όλα τα παράθυρα φιμέ μεμβράνες (ερώτηση: έχουν τόσο πολύ ήλιο στην Γερμανία;) αλλά ΔΕΝ έχει κλιματιστικό.

Το 6τροχο Fortwo 450 ΔΕΝ έχει άδεια για κυκλοφορία στον δρόμο και ο σκοπός του είναι απλά για επιδείξεις σε διάφορες εκθέσεις. Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στο 0177-7211100 ή στο [email protected].

[Πηγή: eBay]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BMW XM by AC Schnitzer

Η AC Schnitzer μας δείχνει την πρόταση της για την BMW XΜ. Τοποθετεί ζάντες 23" και χαμηλότερη ανάρτηση κατά 2 - 2,5 εκατοστά, αποστάτες...

Ο Luka Doncic έχει αυτό θηριώδες Jeep Gladiator Apocalypse Hellfire 6×6

Το αστέρι των Ντάλας Μάβερικς, ο 25-χρονος Σλοβένος Luka Doncic, χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του αυτό το Jeep Gladiator Apocalypse Hellfire 6x6. https://youtu.be/GfoOyCn01hw Η εμφάνισή του...

BMW M2 CSL από την Alpha-N Performance

Η Alpha-N Performance πρόλαβε την BMW και παρουσίασε την CSL έκδοση της νέας γενιάς της M2. Στιλιστικά η εταιρία τοποθετεί στην Μ2 νέο bodykit...
Autoblog.gr