Εδώ και ένα χρόνο περίπου κυκλοφορούν κατασκοπευτικές φωτογραφίες της νέας Porsche 911 991 Turbo. Ο καιρός για την επίσημη παρουσίαση πλησιάζει και γι’αυτό και η Porsche βρέθηκε στις σκανδιναβικές χώρες για τις τελευταίες κρύες δοκιμές του νέου της μοντέλου, το οποίο αρχίζει και χάνει όλο και περισσότερο από το καμουφλάζ του.

Ακριβή στοιχεία για το τι θα φοράει το αυτοκίνητο κάτω από το πίσω καπό δεν υπάρχουν αλλά αν λάβουμε υπόψη ότι το σημερινό μοντέλο της Turbo S αποδίδει 530 άλογα και ο ανταγωνισμός της κατηγορίας έχει ανέβει σε υψηλά επίπεδα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η ιπποδύναμη της νέα Turbo θα κυμαίνεται από τα 550 έως 600 άλογα.

Ανανέωση: Φήμες που διέρρευσαν μέσω της ιστοσελίδες του αγγλικού περιοδικού Autocar, αναφέρουν ότι η Porsche θα αφήσει στην άκρη την κλασική επιλογή της με τα δύο turbo μεταβλητής γεωμετρίας που χρησιμοποιεί στο τωρινό μοντέλο με ένα πολύπλοκο σύστημα τριών υπερσυμπιεστών, ανάλογο με αυτό που πρόσφατα μας παρουσίασε η BMW στους νέους εξακύλινδρο diesel κινητήρες της.

Το νέο σύστημα χρησιμοποιεί τρεις ξεχωριστούς υπερσυμπιεστές στον 3.8-λίτρων εξακύλινδρο κινητήρα. Έναν μικρότερο τοποθετημένο κοντά στον κινητήρα για την βελτίωση της ροπής στις χαμηλές στροφές, να συνδυάζεται μαζί με τα δύο μεγαλύτερους παρόμοια με την Borg Warner μονάδες που χρησιμοποιούνται για το 997. Αυτό αυξάνει τη συνολική ισχύ και παρέχει μια πιο γραμμική την απόδοση του, όπως επίσης η μέγιστη ροπή εμφανίζεται σε πιο χαμηλό φάσμα στροφών. Η συνολική ιπποδύναμη της θα αγγίζει κοντά στα 560 άλογα, ενώ το ίδιο σύστημα θα τοποθετηθεί και στις 911 GT2 και 911 GT2 RS. Thanks for the tip fatals

[Πηγή: Team Speed, Αutocar]