Η Fiat δέχεται κριτική επειδή δεν κατασκευάζει υβριδικά/ηλεκτρικά αυτοκίνητα – Νέες λεπτομέρειες για το 500L Wagon [w/video]

Σχετικά άρθρα

Στην έκθεση της Γενεύης η Fiat θα παρουσιάσει την wagon έκδοση του 500 με την Fiat να πιστεύει ότι θα βοηθήσει τις πωλήσεις του 500 στην Αμερική, μιας και κατά τον πρώτο χρόνο της επιστροφής της Fiat στην Αμερική, μετά από 30 χρόνια απουσίας, οι πωλήσεις του ήταν απογοητευτικές, πουλώντας λιγότερα από 26.000 μονάδες, τα μισά από αυτά που υπολόγιζε η Fiat αρχικά. Το Fiat 500 Wagon θα ξεκινήσει να πωλείται αρχικά στην Ευρώπη μέσα στο 2012, ενώ στην Αμερική θα ξεκινήσει να πωλείται από το 2013.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά πριν μερικές εβδομάδες, αλλά το Autonews, αναφέρει ότι το μοντέλο τελικά θα ονομάζεται 500L και στιλιστικά θα διατηρήσει τα στοιχεία του 500. Θα βασίζεται πάνω στην ίδια αρχιτεκτονική με αυτή του Punto με την καμπίνα και τον χώρο των αποσκευών να αυξάνονται. Θα έχει μήκος κοντά στα 4.150 mm, 60 mm μεγαλύτερο από το απλό 500, ενώ θα είναι ψηλότερο αλλά και φαρδύτερο. Στη Γενεύη η Fiat θα παρουσιάσει την 5-θέσια έκδοση του, αλλά λίγους μήνες αργότερα, θα ακολουθήσει και μια επταθέσια έκδοση η οποία θα είναι μεγαλύτερη κατά 10 mm, η οποία θα πωλείται αποκλειστικά στην αγορά της Ευρώπης. Στόχος είναι σταθεί απέναντι από τα MPV της κατηγορίας όπως το Ford B-Max και Opel Meriva. Μηχανικά θα φορά τους ίδιους κινητήρες τα υπόλοιπα 500, τον δικύλινδρο TwinAir 900 κ.εκ απόδοσης 86 ίππων, τον 1.400αρη απόδοσης 78 και 106 ίππων καθώς και τον 1.300αρη diesel απόδοσης 76 και 96 ίππων. Η κατασκευή του θα γίνει στο πρώην εργοστάσιο της Zastava στη πόλη Kragujevac της Σερβίας, όπου η Fiat το είχε αγοράσει το 2008. Στόχος είναι οι 100.000 πωλήσεις ετησίως.

Από την άλλη, ο υπουργός περιβάλλοντος της Ιταλίας, Corrado Clini, μιλώντας στο Quattroruote, επέκρινε την Fiat που δεν επενδύει στην ανάπτυξη υβριδικών και ηλεκτρικών τεχνολογιών. Ωστόσο μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους οικονομικούς πετρελαιοκινητήρες που Multijet II που υπάρχουν στην αγορά αυτή τη στιγμή. Ο Clini προέβη σε αυτές τις δηλώσεις λόγω της μεγάλης απεργίας των φορτηγών στην Ιταλία η οποία έχει στεγνώσει την αγορά από καύσιμα. Ο Ιταλός υπουργός δήλωσε ότι η Fiat έχασε μια μεγάλη ευκαιρία και ότι θα αναγκαστούν να εισάγουν τέτοια “πράσινα” αυτοκίνητα από ξένες χώρες. Ο Clini τέλος δήλωσε ότι αν το υβριδικό Fiat Multipla που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης το 2000, συνέχιζε να κατασκευάζεται, τότε σήμερα θα κατείχε ηγετική θέση στην αγορά.

Επίσης η Fiat και η Chrysler φαίνεται ότι ξεκίνησαν συζητήσεις με την Κινέζικη Guangzhou Automobile Group ώστε να κατασκευάζει αυτή για την τοπική αγορά τα μοντέλα της Jeep. Ήδη η Fiat έχει συμφωνήσει με τους Κινέζους να κατασκευάζουν εκεί το Dodge Dart που θα πωλείται στην αγορά της Κίνας. Η Fiat-Chrysler έχει ποντάρει σημαντικά στην αγορά της Κίνας για την αύξηση των πωλήσεων έως το 2015

Τέλος δες και ένα video με τον Marchettino να κάνει μερικούς γύρους στη πίστα της Ίμολα με το δικό του Abarth 500. Οι μόνες αλλαγές που έχει κάνει ο γνωστός Ιταλός στο Abarth 500 του, είναι να του βάλει decat εξάτμιση, επαναπρογραμμάτισε την ECU, έβαλε ελατήρια της H&R ενώ τοποθέτησε και νέους turbo αισθητήρες οι οποίοι προέρχονται από το Grande Punto Abarth SS.

[Πηγή: AutonewsQuattroruoteDetroit News, YouTube]

[Photo Copyright: KAREN BLEIER/AFP/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα