Εδώ και καιρό κυκλοφορεί η φήμη ότι η νέα BMW M3 θα φορά έναν νέο V6 κινητήρα. Το Γερμανικό Bimmerfile επικαλείται ανώνυμες πηγές όπου του επιβεβαίωσαν ότι ο κινητήρας τελικά θα είναι V6 χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζεται τελικά αν είναι bi ή tri-turbo. Ο κινητήρας θα είναι χωρητικότητας 3.2-λίτρων και θα αποδίδει 450 άλογα, με το μπλοκ να είναι αυτό του N55, το ίδιο που φοράνε οι 535i, 135i και 640i.

Πριν από μερικό καιρό, η BMW κατέθεσε στο Γερμανικό γραφείο ευρεσιτεχνίας τα σχέδια ενός V6 κινητήρα που διαθέτει 2 turbo αλλά και αυτά ενός tri-turbo κινητήρα που εκτός από τα δύο turbo, υπάρχει και ένα ηλεκτρικό και το έχεις ακούσει εδώ. Να σου θυμίσω ότι έχουμε δει και παλιότερα κατασκοπευτικές φωτογραφίες, video (1), (2) και renderings (1), (2), (3).

Επίσης οι φήμες για κυκλοφορία της νέας Σειράς 3 σε GT έκδοση, στα πρότυπα της Σειράς 5 GT, εξακριβώνονται μέσα από το βίντεο που μας δείχνει να γυρνάει στο Nurburgring. Μηχανικά αναμένεται να φορά τους ίδιους κινητήρες με αυτούς της απλής Σειράς 3, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί να κυκλοφορήσει στην αγορά τον Μάρτιο του 2013.

http://www.youtube.com/watch?v=KsCA5XiIwzM&feature=player_embedded

[Πηγή: BimmerfileBMWblog, YouTube]