Η Honda θα βάλει 9-τάχυτο κιβώτιο στα αυτοκίνητα της, άνοιξε το πλημμυρισμένο εργοστάσιο της στη Ταϊλάνδη

Σχετικά άρθρα

H Honda ετοιμάζεται να εισάγει ένα 9-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων έως το 2014 στα αυτοκίνητα της. Φυσικά ο στόχος είναι να μειωθεί η κατανάλωση και το κιβώτιο θα είναι κατασκευασμένο από την ZF. Το ίδιο κιβώτιο θα τοποθετηθεί και σε πολλά μοντέλα της Chrysler αρχής γενομένης από το νέο Jeep Liberty και Dodge Dart.

H ZF έχει ονομάσει το κιβώτιο 9HP και υπόσχεται ότι θα κάνει τον κινητήρα να καταναλώνει έως και 16% λιγότερο καύσιμο σε σχέση με τα παραδοσιακά σημερινά 6-τάχυτα κιβώτια. Το κιβώτιο είναι ευπροσάρμοστο σε κινητήρες και έτσι μπορεί να συνεργαστεί με συστήματα Start/Stop, υβριδικές λύσεις και με συστήματα τετρακίνησης. Το μόνο αρνητικό μέχρι στιγμής είναι ότι μπορεί να αντέξει ροπή από 280 έως και 480 Nm ροπής.

Επίσης η Honda, σύμφωνα με το Reuters, επαναλειτουργεί το εργοστάσιο της στην επαρχία Ayutthaya στη Ταϊλάνδη, το οποίο είχε καταστραφεί λόγω των μεγάλων πλημμυρών που στοίχισαν στη ζωή σε 610 άτομα. Η Honda αναγκάστηκε να καταστρέψει 1055 ολοκαίνουργια αυτοκίνητα ενώ οι πλημμύρες ανάγκασαν την Honda να παράγει 260.000 λιγότερα αυτοκίνητα.

[Πηγή: Automobile Magazine, Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr