Η προθεσμία που είχανε ορίσει οι διαχειριστές που έχουνε αναλάβει την εκκαθάριση της μητρικής εταιρίας της Saab, SWAN, έληξε στις 10 Απριλίου και σύμφωνα με τον Hans Bergqvist, ένας εκ των διαχειριστών μίλησε στο Autonews και δήλωσε ότι οι προσφορές που έχουνε κατατεθεί επισήμως έχουνε αξιολογηθεί όλες και ότι όλοι θέλουν να  ξαναρχίσουν την παραγωγή αυτοκινήτων της Saab.

Δυστυχώς κράτησε μυστική την ταυτότητα αυτών που έχουνε καταθέσει επίσημα πρόταση, με την μόνη επίσημη πρόταση που έχει γίνει γνωστή εδώ και καιρό, να είναι αυτή της κινέζικης Youngman. Οι φήμες θέλουν επίσης να έχουνε καταθέσει πρόταση η BMW, οι  Τούρκοι της Brightwell Holdings και οι Ινδοί της Mahindra & Mahindra και μια Ιαπωνική-Κινέζικη κοινοπραξία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

O Bergqvist δήλωσε ότι τα περιουσιακά στοιχεία της Saab αξίζουν κοντά στα 3.6 δις κορώνες (395 εκατ. ευρώ) ενώ τα χρέη της ανέρχονται σε 1.5 δις ευρώ και πιστεύει ότι όποιος τελικά αγοράσει την Saab θα αποπληρώσει όλα τα χρέη της. Η Saab χρωστά 68 εκατ. ευρώ σε πρώην εργαζομένους της, 81 εκατ. ευρώ στην General Motors, 295 εκατ. ευρώ στην Σουηδική κυβέρνηση και 1 δις περίπου στους προμηθευτές της.

Παράλληλα, η ολλανδική Spyker ανακοίνωσε ότι αλλάζει το όνομα της από Swedish Automobile ξανά σε Spyker, αφού πίσω στο 2010, η εταιρία μετά την εξαγορά της Saab από την GM, είχε αλλάξει το όνομα της σε Swedish Automobile NV, ή όπως την ξέρουμε μέσα από την τρικυμία της Saab, SWAN. Το τι ακριβώς σημαίνει αυτή η κίνηση κανείς δεν είναι σε θέση να το ξέρει αυτή τη στιγμή, μιας και η Spyker, έχει πουληθεί πέρυσι στην North Street Capital.

[Πηγή: Autonews, Spyker | Photo Copyright: AFP Getty]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

SWEDISH AUTOMOBILE CHANGES NAME INTO SPYKER

Zeewolde, The Netherlands, 11 April 2012 – Swedish Automobile N.V. shall change its name into Spyker N.V. per 18 April 2012

Assuming that the decision of the extraordinary general meeting of shareholders shall be obtained on 17 April 2012, Swedish Automobile N.V. shall have its articles of association amended on 18 April 2012. The amendment includes a change of name into Spyker N.V. Per 18 April 2012, the company shall be listed as Spyker N.V. Its ISIN code changes to NL0010125050, its ticker symbol to SPYKR.

[/learn_more]