Έρευνα: Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να πατήσουν το λάθος πεντάλ

Σχετικά άρθρα

Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε καμία έρευνα να μας επιβεβαιώσει ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να μπερδέψουν το γκάζι με το φρένο, αφού έχουμε δει τόσα αντίστοιχα περιστατικά, όπου ως επί το πλείστον, υπεύθυνες ήταν γυναίκες. Ο οργανισμός NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε για την “εκούσια επιτάχυνση” με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι οι ηλικιωμένες γυναίκες άνω των 78 ετών, αλλά και άτομα κάτω των 20 ετών, είναι πιο πιθανό να μπερδέψουν το γκάζι με το φρένο, με τα περισσότερα περιστατικά να σημειώνονται σε χώρους στάθμευσης.

Αντιθέτως, τα 2/3 των ατυχημάτων που γίνονται στην Αμερική, προκαλούνται από άνδρες οδηγούς. Ο οργανισμός προτείνει να τοποθετηθεί σύστημα αυτόματης πέδησης σε όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται από εδώ και στο εξής στην Αμερική.

Από την άλλη, το πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, σε μια έρευνα βρήκε ότι οι άνδρες είναι χειρότεροι οδηγοί από τις γυναίκες και είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν υπερβολική ταχύτητα, να τρακάρουν ή να βρούνε τον θάνατο πίσω από το τιμόνι. Η έρευνα έδειξε ότι από τον Φεβρουάριο του 2011 έως τον Φεβρουάριο του 2012, τέσσερις φορές περισσότεροι άνδρες οδηγοί ενεπλάκησαν σε θανατηφόρα ατυχήματα. Επίσης έδειξε ότι υπάρχουν 1.6 έως το 1.7 περισσότερες πιθανότητες ένας άνδρας να χάσει την ζωή του στον δρόμο, ενώ το 72% του συνόλου των παραβάσεων που καταγράφηκαν στη Νέα Ουαλία, ήταν από άνδρες.

[Πηγή: NHTSA, Ηerald Sun | Photo Copyright: dtpancio/Flickr]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...