Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάν δεν επέλεξε κάποιο Γερμανικό πολυτελές αυτοκίνητο για επίσημο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο, αλλά ένα Citroen DS5 Hybrid4. Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, είχε για πρωθυπουργικό αυτοκίνητο ένα Peugeot 607.

Ο 57-χρονος Σοσιαλιστής νέος Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάν, μετά τη χθεσινή ανάληψη των καθηκόντων του έκανε την κλασσική διαδρομή προς την Αψίδα του Θριάμβου μέσα από ένα Citroen DS5 Hybrid4 με υφασμάτινη οροφή, θέλοντας έτσι να δείξει ένα υβριδικό πρόσωπο αλλά και τη στήριξη του στις Γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ωστόσο ο Ολάν και οι Γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται ότι δεν θα έχουνε και τις καλύτερες σχέσει αφού τόσο η PSA Peugeot-Citroen, όσο και η Renaul, αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις μειωμένες πωλήσεις των αυτοκινήτων του, που θα τις οδηγήσουν να κλείσουν μερικά εργοστάσια τους στο μέλλον, ώστε να αντιμετωπίσουν τη κρίση αυτή. Ο Ολάν λίγο προτού εκλεγεί είχε δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να προχωρήσουν σε απολύσεις χωρίς να αντιδράσει το Γαλλικό κράτος.

http://www.youtube.com/watch?v=9M7YDUzcWuc&feature=player_embedded

[Πηγή: RTL, Autonews, YouTube | Photo Copyright: ALAIN JOCARD/AFP/GettyImages]