Η Saab Union ζητά από τον Obama να πιέσει την GM να σωθεί η Saab, πήρε τη πρώτη νίκη το αγωνιστικό Saab 9-3 TTA [w/video]

Σχετικά άρθρα

Η Saab έχει κηρύξει πτώχευση από το περασμένο Δεκέμβριο με την General Motors να θεωρήθηκε η υπαίτια αφού δεν άφησε να ολοκληρωθεί η πώληση της στους Κινέζους, φοβούμενη ότι δεν θέλει να πέσει η τεχνολογία της στα χέρια των ανταγωνιστών.

Στη Σουηδία, έχει ιδρυθεί πρόσφατα μια συνδικαλιστική οργάνωση, με όνομα IF Metall η οποία κάνει κινήσεις για να σωθεί η Saab. Ανάμεσα σε αυτές τις κινήσεις, απέστειλε και μια επιστολή στον πρόεδρο των Η.Π.Α, Barack Obama, με την οποία ζητούν την βοήθεια του ώστε να σωθεί η Saab αλλά και οι δουλείες των 4.500 (πρώην) εργαζομένων της εταιρίας.

Στην επιστολή, οι εκπρόσωποι ζητούν από τον Obama να πιέσει την GM να επιτρέψει την πώληση της Saab σε νέο ιδιοκτήτη μαζί με μερικές από τις τεχνολογίες της General Motors. Επίσης αναφέρουν ότι η Saab δεν αποτελεί απειλή για την GM. Η κυβέρνηση των Η.Π.Α κατέχει το 26% της General Motors και μέχρι στιγμής ο Λευκός Οίκος δεν έχει απαντήσει.

Παράλληλα το αγωνιστικό Saab 9-3 TTA στον πρώτο αγώνα του στο Σουηδικό πρωτάθλημα Racing Elite League πήρε τη πρώτη του νίκη.

http://www.youtube.com/watch?v=4aSmpACBPG0

[Πηγή: SverigesRadio, Just-auto, YouTube | Photo Copyright: Official White House Photo by Pete Souza]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...