Το νέο Volkswagen Golf VII θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στην έκθεση του Παρισιού, και η VW δοκιμάζει την GTI έκδοση στο Nürburgring. Το νέο Golf GTI θα είναι κατά 100 κιλά ελαφρύτερο από το τωρινό. Όπως γνωρίζουμε το νέο Golf θα κατασκευαστεί πάνω νέα πλατφόρμα MQB του ομίλου, την ίδια που φορά το πρωτότυπο Cross Coupe concept, αλλά και την ίδια που χρησιμοποιεί και το νέο Audi A3.

Θα φορέσει νέα ανάρτηση με το σώμα του να είναι κατασκευασμένο από ένα ελαφρύτερο χάλυβα υψηλής αντοχής αλλά και πολλά μέρη αλουμινίου όπως η οροφή και το καπό. Με 100 κιλά λιγότερα το νέο Golf GTI θα έχει καλύτερη αναλογία βάρους/ιπποδύναμης, καλύτερη οδηγική συμπεριφορά, μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές αλλά και μειωμένη τιμή.

Σε ότι αφορά το μηχανικό του μέρος. Κάτω από το καπό θα φορά τον 2.0-λιτρο TSI ο οποίος θα αναβαθμιστεί και θα αποδίδει 220 άλογα, με την έκδοση Golf R να αποδίδει κοντά στα 270 άλογα. Επιπλέον, τόσο το GTI όσο και η R έκδοση, θα φοράνε ένα νέο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό VAQ το οποίο θα βελτιώνει την οδηγική συμπεριφορά, και έκανε ένα από τα πρωτότυπα Golf GTI να γυρίσει στο Nurburgring 8 δευτερόλεπτα γρηγορότερα σε σχέση με την τωρινή γενιά.

[Πηγή: AMS]