Ο πρώτος καθρέπτης που εξαλείφει το τυφλό σημείο

Σχετικά άρθρα

Η αλήθεια είναι ότι το τυφλό σημείο στους πλαινούς καθρέπτες είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να έχουνε ετοιμάσει ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα, τα οποία ειδοποιούν τον οδηγό ηχητικά και οπτικά, ότι δίπλα του υπάρχει κάποιο αυτοκίνητο.

Το πρόβλημα ωστόσο φαίνεται να το έχει λύση ο μαθηματικός Andrew Hicks του πανεπιστημίου του Drexler, ο οποίος βασιζόμενος σε έναν αλγόριθμό, δημιούργησε τον πρώτο πλαϊνό καθρέφτη αυτοκινήτου του κόσμου, ο οποίος έχει ορατότητα 45 μοιρών, τριπλάσια σε σχέση με τους συμβατικούς καθρέπτες που έχουνε ορατότητα από 15 έως 17 μοίρες.

Ο καθρέπτης αποτελείται από χιλιάδες μικροσκοπικά καμπυλωτά κομμάτια που εστιάζουν σε διαφορετικά σημεία, δεν παραμορφώνει τα είδωλα, ούτε αλλοιώνει το μέγεθος και την απόσταση των αντικειμένων. Ο καθρέπτης έχει πατενταριστεί και περιμένουμε πότε θα περάσει στη παραγωγή από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

[Πηγή: Drexler | Thanks for the tip, Γιάννη]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...