Τέλος στις παραγγελίες του τωρινού Mitsubishi Evo, ανοίγει ο δρόμος για το νέο Evo

Σχετικά άρθρα

Mitsubishi Lancer Evolution Χ τέλος. Όσοι πρόλαβαν να πάρουν ένα το πήραν αφού η Mitsubishi Αγγλίας (και όχι μόνο) έχει σταματήσει να δέχεται παραγγελίες για το “όπλο” της και θα πουλήσει όσα αυτοκίνητα βρίσκονται σε στοκ σχεδόν σε διπλάσια τιμή, αφού το ισχυρό γιεν έχει εκτοξεύσει την τιμή του από τις £30.000 στις £60.000.

Το νέο Evo θα βγει το 2014 και όπως ήδη ξέρουμε θα είναι υβριδικό. Ο πρόεδρος της Mitsubishi, Osamu Masuko είχε δηλώσει ότι η εταιρία του θα κατασκευάσει νέο EVO XI μέσα στα επόμενα 2 χρόνια και αυτό θα φορά έναν υβριδικό κινητήρα, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ένας συνδυασμός ενός πετρελαιοκινητήρα και ενός ηλεκτροκινητήρα. Η ανάπτυξη του έχει ξεκινήσει μέσα στο 2012 και στόχος των Ιαπώνων είναι να δημιουργήσουν ένα sport αυτοκίνητο κινούμενο με ηλεκτρική ενέργεια.

Ο βασικός λόγος για την στροφή αυτή είναι οι εκπομπές CO2 που είχε το EVO X. Το νέο αυτοκίνητο θα έχει εκπέμπει λιγότερα από 200 γρ/χλμ CO2 και τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα. Τέλος ο Masuko δήλωσε ότι το νέο EVO θα διαθέτει και ένα αναβαθμισμένο S-AWC σύστημα τετρακίνησης.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr