Η Toyota είχε κέρδη μεγαλύτερα από όσο είχαν η GM και η Ford μαζί, ριζικά διαφορετικό το νέο Corolla

Σχετικά άρθρα

Σειρά της Toyota να ανακοινώσει τα οικονομικά της στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με τα κέρδη της να ανέρχονται στα 2,99 δις ευρώ, 99.4% μεγαλύτερα σε σχέση με πέρυσι, αφού την ίδια περίοδο προσπαθούσε να κλείσει τις πληγές που άνοιξαν από τον σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία τον Μάρτιο του 2011.

Ήταν το καλύτερο τρίμηνο από πλευράς κερδών των τελευταίων 4 ετών, με κύρια αιτία της αύξησης αυτής, να είναι τα μέτρα που έλαβε η Ιαπωνική κυβέρνηση, σχετικά με την αγορά αποδοτικών αυτοκινήτων, όπως το Prius.

H Toyota είχε κέρδη μεγαλύτερα από όσα είχανε η GM και η Ford μαζί, λιγότερα όμως από αυτά του VW Group. Η Toyota πιστεύει ότι μέσα στο 2012, θα πουλήσει κοντά στα 9.76 εκατ. αυτοκίνητα, αύξηση 23% σε σχέση με το 2011. Μάλιστα, αν προσθέσει και τις πωλήσεις των αυτοκινήτων της Daihatsu και της Hino, τότε θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. πωλήσεις.

Σε ότι αφορά την επόμενη γενιά του Corolla, αυτή θα παρουσιαστεί μέσα στο 2013, και σύμφωνα με τον Bill Fay, γενικό διευθυντή της Toyota και της Scion στην Αμερική, θα διαθέτει μια “εντελώς δραματική σχεδιαστικά αλλαγή”, μεγαλύτερη από αυτή που δέχτηκε το νέο Avalon.

Ντεμπούτο θα κάνει τον Απρίλιο, στην έκθεση της Νέας Υόρκης και θα αφήσει πίσω την συντηρητική σχεδίαση της τωρινής γενιάς. Θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα παγκόσμια μπροστοκίνητη πλατφόρμα που ετοιμάζει η Toyota, την ίδια που θα φορά και το νέο Auris.

[Πηγή: Ward’s Auto, Toyota | Photo Copyright: Stellarviewer/Flickr]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota teasάρει το νέο 4Runner

Την πρώτη teaser φωτογραφία της νέας γενιάς του 4Runner αποκάλυψε η Toyota, με το επερχόμενο off-roader SUV να αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...

Toyota: Το 2025 η κυκλοφορία του ηλεκτρικού Hilux

Στα τέλη του 2022 και στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 60 χρόνων παρουσίας της Toyota στη Ταϊλάνδη, ο Akio Toyoda, πρόεδρος...
Autoblog.gr