Η έκδοση παραγωγής του Renault Zoe παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο με την Renault θέλοντας να μας πείσει ότι η αυτονομία του δεν επηρεάζεται σημαντικά από τις καιρικές συνθήκες, το πήγε στην Λαπωνία της Φινλανδίας, εκεί που όπου η θερμοκρασία φτάνει έως και τους -25 βαθμούς Κελσίου.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών έδειξαν ότι το αυτοκίνητο δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα με την αυτονομία του να μειώθηκε ελάχιστα. Το Zoe έχει αρχική τιμή 15.700 ευρώ στη Γαλλία και στον στάνταρ εξοπλισμό διαθέτει το Renault R-Link, τον ταχυφορτιστή Chameleon καθώς και αυτόματο ηλεκτρονικό κλιματισμό.

Οι μπαταρίες του ηλεκτροκινητήρα είναι τοποθετημένες στο πάτωμα ώστε να επιτευχθεί χαμηλότερο κέντρο βάρους αλλά και να αλλάζουν γρήγορα. Έχει μέση αυτονομία 210 χλμ με την Renault να δηλώνει ότι η πραγματική αυτονομία του ανέρχεται σε 100 χλμ σε κρύες καιρικές συνθήκες και 150 χλμ σε ήπιες καιρικές συνθήκες. Η φόρτιση των μπαταριών 43 kW μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους. Με μια αργή νυχτερινή φόρτιση, μια ταχεία 30-λεπτη μέσω ταχυφορτιστή όπου θα γεμίζουν έως 90% της χωρητικότητας η με την πλήρη αντικατάστασή τους. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη από το φθινόπωρο.

[Πηγή: Renault]